Nέους στόχους, θέτει στον εαυτό της η χώρα και φιλοδοξεί να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης. Το επόμενο διάστημα θα αλλάξει τους κανονισμούς και ο στόχος είναι να επεκταθεί και σε ξένες αγορές, γεγονός που έχουν καταφέρει ο Καναδάς και η Ολλανδία. Παρόμοια σχέδια έχουν ανακοινώσει η Ουρουγουάη και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γκρεγκ Χαντ, οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν και τους ασθενείς που βρίσκονται στην Αυστραλία. Η χώρα έχει νομιμοποιήσει τη χρήση της ιατρικής κάνναβης το 2016. Όμως, διατηρεί ως παράνομη τη χρήση κάνναβης από το γενικό πληθυσμό.

Η αλλαγή στους κανονισμούς θα πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τοποθετεί την ψηφοφορία το Φεβρουάριο, ενώ θα επιδιώξει τη στήριξη της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αλλαγή θα τονώσει την εγχώρια βιομηχανία, ενώ θα ωφελήσει ασθενείς στην Αυστραλία αλλά και επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικής εταιρείας συμβούλων, η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να ανέλθει στα 55 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.