Ξεσηκώθηκαν οι γονείς των μαθητών Γυμνασίων της Παιονίας στο Κιλκίς, κατά της κυβερνητικής απόφασης να δημιουργηθούν μεικτά τμήματα στην Α’ Γυμνασίου μαζί με τα παιδιά μεταναστών – προσφύγων που διαβιούν στο καμπ της Νέας Καβάλας.

Υπενθυμίζουμε πως η αρχική απόφαση ήταν να σταλούν τα 46 προσφυγόπουλα -τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα- στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Αξιούπολης σε μεικτά τμήματα μαζί με τα 51 παιδιά της Αξιούπολης και των γύρω οικισμών.

Η απόφαση αυτή οδήγησε στην κατάληψη του σχολείου και ακολούθησε η πρόταση να γίνει ισοκατανομή των 46 προσφυγόπουλων στα Γυμνάσια Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας και Πολυκάστρου.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων που συναντήθηκαν στην πλατεία Ευρωπού το απόγευμα της Τετάρτης (23-09-2020) αποφάσισαν να προτείνουν τη λειτουργία ξεχωριστών τμημάτων για τα προσφυγόπουλα, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των σχολείων.

Την ενεργή συμπαράσταση στο αγώνα τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

eidisis.gr