Ο επικεφαλής του Ναυτικού της Γερμανίας, Kay-Achim Schönbach κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Ινδία και μιλώντας στο ινστιτούτο Μanohar Parrikar προέβη σε πολύ σημαντικές δηλώσεις για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτό που πραγματικά θέλει είναι σεβασμός» είπε ο αντιναύαρχος Schönbach και συνέχισε «Και, Θεέ μου, το να δίνεις σε κάποιον σεβασμό έχει χαμηλό κόστος, ακόμη και καθόλου κόστος. Είναι εύκολο να του δώσουμε τον σεβασμό που πραγματικά απαιτεί – και πιθανώς επίσης αξίζει».

Ο Schönbach, χαρακτήρισε επίσης τη Ρωσία μια παλιά και σημαντική χώρα, για να καταλήξει τελικά σχετικά με την ουκρανική κρίση παραδεχόμενος πως: «η χερσόνησος της Κριμαίας χάθηκε: Δεν θα επιστρέψει ποτέ – αυτό είναι γεγονός».

Οι δηλώσεις του Schönbach αντανακλούν ένα κλίμα ιδιαίτερου σκεπτικισμού στο Βερολίνο για την πίεση που ασκείται στην Ρωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία. Η Γερμανία νιώθει ότι διακυβεύονται πολλά για το Βερολίνο και κυρίως το προτζεκτ του Nord Strem 2 δηλαδή η φτηνή ενέργεια για την βιομηχανία της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία χθες απαγόρευσε στην Εσθονία να πουλήσει γερμανικά όπλα στην Ουκρανία.

Άλλωστε ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι η διαδρομή Μόσχα – Βαρσοβία – Βερολίνο ειναι «δυο τσιγάρα δρόμος». Οι δηλώσεις Schönbach προκάλεσαν αντιδράσεις σε φιλοπόλεμους κύκλους του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να επανέλθει δηλώνοντας μέσω twitter πως οι δηλώσεις του απηχούν προσωπικές απόψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές ο ναύαρχος Schönbach είναι κοντά στο να υποβάλλει την παραίτηση του.