ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διευκολύνσεις στη βίζα για Ρώσους πολίτες αποφάσισε το Κατάρ (βίντεο)

Διευκολύνσεις στη βίζα για Ρώσους πολίτες αποφάσισε το Κατάρ (βίντεο)

Οι Αρχές του Κατάρ αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα νέο σύστημα «βίζας κατά την άφηξη» για κατοίκους 37 χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Οι Αρχές εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Από τις 22 Ιουνίου 2017, η Γενική Διεύθυνση Υπηκοότητας, Συνόρων και Εξωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών του Κατάρ πρόσθεσε τη Ρωσική Ομοσπονδία στον κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να έχουν ταξιδιωτική βίζα διάρκειας ενός μήνα, της οποίας η έκδοση πραγματοποιείται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ στη Ντόχα. Οι Ρώσοι πολίτες που φθάνουν στη Ντόχα μπορούν να λάβουν θεώρηση εισόδου στο αεροδρόμιο, εφόσον έχουν διεθνές διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημέρα άφιξης, αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής, επιβεβαίωση κρατήσεων ξενοδοχείων στο Κατάρ και ποσό Χρημάτων που ισοδυναμεί με 1.500 δολάρια (σε μετρητά ή σε πιστωτική κάρτα). Οι συνοριακές υπηρεσίες του Κατάρ, η υπηρεσία ασφαλείας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ και τα γραφεία της Qatar Airways έχουν ήδη ειδοποιηθεί για τους νέους κανόνες εισόδου για τους Ρώσους υπηκόους.»

Η κίνηση δείχνει με σαφήνεια πώς τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αλλάξει τη δομή των σχέσεων του Κατάρ με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις καθώς και τη σημασία των σχέσεων με τις δυνάμεις που εμπλέκονται στη γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή. Το Κατάρ ενισχύει τους δεσμούς με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία και παραμένει σε αντίθεση με το μπλοκ που οδηγείται από τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η απλούστευση του καθεστώτος θεωρήσεων μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ μπορεί να επιτρέψει σε κάποιους Ισλαμιστές του Κατάρ να απλοποιήσουν την επικοινωνία με τους «συμμάχους» τους στις νότιες περιοχές της Ρωσίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.