Έντονη ήταν η κινητικότητα των  Κυπρίων φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απαράδεκτη ενέργεια του British Council να δημιουργήσει “γραφείο βόρειας Κύπρου”.

 Καλά δεν γνωρίζουν οι Βρετανοί ότι στην άλλη πλευρά υπάρχει εισβολή και κατοχή; Δεν γνωρίζουν ότι παράνομα οι Τούρκοι έχουν εισβάλει και κατέχουν παράνομα το μέρος αυτό;

Το γνωρίζουν αλλά στο βωμό του χρήματος αδιαφορούν και προκαλούν με τις απαράδεκτες ενέργειές τους. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι Βρετανοί κάνουν κάτι τέτοιο.

Οι Κύπριοι φοιτητές , όμως ξεσηκώθηκαν και καλούσαν τα βρετανικά πανεπιστήμια να μην λάβουν μέρος στην εκδήλωση που ήδη πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα και προβάλει τα βρετανικά πανεπιστήμια με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών και από την άλλη “πλευρά”.

 Με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες δίνεται η εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για δυο ξεχωριστά κράτη και εμμέσως αναγνωρίζεται η κατεχόμενη Κύπρο  ως ένα ξεχωριστό κράτος.

Θα πρέπει τόσο η  Κυπριακή Κυβέρνηση όσο και το υπουργείο Παιδείας να καταδικάσουν το γεγονός με γραπτές επιστολές τους, τόσο προς το British Council, όσο και προς το αντίστοιχο υπουργείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr