ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Όλα θα είναι διαφορετικά στην ΕΕ σε λίγες ώρες...

Στο Κίεβο ο Α.Μπλίνκεν: «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή»

Αξιωματούχος επισημαίνει πως σκοπεύει να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα καθησυχασμού στους Ουκρανούς»

Στο Κίεβο ο Α.Μπλίνκεν: «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή»

Στο Κίεβο μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν την Τρίτη (14/05), την ώρα που η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ άλλων στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας κοντά στο Χάρκοβο, όπου πήρε τον έλεγχο πολλών χωριών. Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και γίνεται όλο και πιο ευάλωτη σε επιθέσεις καθώς, σύμφωνα με το CNN, η Ρωσία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα προάστιά της.

Σε μια σπάνια και ειλικρινή παραδοχή του πόσο άσχημη είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή, ο κορυφαίος στρατηγός της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε ότι η κατάσταση στη βόρεια περιοχή του Χαρκόβου έχει «επιδεινωθεί σημαντικά», αφού η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι κατέλαβε τέσσερα ακόμη χωριά, καθώς επέκτεινε την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεσή της.

Η Μόσχα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ελλείψεις πυρομαχικών της Ουκρανίας, προωθώντας πολλαπλά σημεία κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ καθυστερούσε επί μήνες σχετικά με το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, η βοήθεια εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά θα χρειαστούν μήνες για να παραδοθούν τα κρίσιμα όπλα εκεί που χρειάζονται. Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Ο Άντονι Μπλίνκεν το παραδέχτηκε πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή».

Το μήνυμα του Άντονι Μπλίνκεν στην Ουκρανία

Εν μέσω ουκρανικών υποχωρήσεων στο πεδίο της μάχης, ο Άντονι Μπλίνκεν σκοπεύει να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα καθησυχασμού στους Ουκρανούς», δήλωσε αξιωματούχος.

«Η αποστολή του υπουργού είναι πραγματικά να μιλήσει για το πώς η συμπληρωματική μας βοήθεια πρόκειται να εκτελεστεί με τρόπο που θα συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνάς τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακτήσουν όλο και περισσότερο την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης με το βλέμμα στραμμένο προς τα εμπρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει, σύμφωνα με το CNN, «τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε για να παρέχουμε μακροπρόθεσμη διαβεβαίωση και δέσμευση στο μέτωπο της ασφάλειας στους Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς μας συμφωνίας ασφαλείας», όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης επίσκεψής του στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή που άρχισε το 2022, ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί, επίσης, με εταίρους της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής υποστήριξης, λόγω διαμάχης στο Κογκρέσο, έχει επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση για την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.