ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δικαστής αναλαμβάνει την έρευνα για την υπόθεση του στενού συνεργάτη του Μακρόν

Δικαστής αναλαμβάνει την έρευνα για την  υπόθεση του στενού συνεργάτη του Μακρόν

Σε ερευνητικό δικαστή ανέθεσε η εισαγγελία του Παρισιού την υπόθεση του Αλεξάντρ Μπεναλά.

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, που έγινε σήμερα δικαστική έρευνα, η εισαγγελία ζήτησε επίσης να τεθούν υπό δικαστικό έλεγχο οι πέντε ύποπτοι που είχαν τεθεί υπό κράτηση έως το βράδυ του Σαββάτου (χθες).

Όσον αφορά τον Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην υπεύθυνο αποστολής του Ελιζέ, και τον Βενσάν Κραζ, υπάλληλο του προεδρικού κόμματος LREM, η εισαγγελία ζήτησε κυρίως την απαγόρευση άσκησης δημόσιας λειτουργίας ή δημόσιας αποστολής υπηρεσίας.

Για τους τρεις αστυνομικούς που διαβίβασαν εικόνες από σύστημα βιντεοεπιτήρησης στον Μπεναλά, ζήτησε όπως τους απαγορευθεί να ασκούν τα καθήκοντα τα οποία είχαν όταν διέπραξαν τις παραβάσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Η μετάδοση την Τετάρτη βίντεο που δείχνουν τον Μπεναλά, συνεργάτη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, να χτυπά διαδηλωτές την 1η Μαΐου, προκάλεσε πολιτική κρίση στη χώρα.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, τότε «υπεύθυνος αποστολής» στο Ελιζέ με την ιδιότητα του αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, είχε λάβει την άδεια να παρευρεθεί την ημέρα εκείνη στις διαδηλώσεις στο πλευρό δυνάμεων της τάξης ως παρατηρητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και τέθηκε διακριτικά σε διαθεσιμότητα μετά τα γεγονότα αυτά τον Μάιο, το Ελιζέ δεν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και ανακοίνωσε την απόλυσή του μόλις την Παρασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.