«Βυθίζεται»η μετοχή της Atlantia στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς η ιταλική κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει τον έλεγχο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, μετά την τραγωδία στη Γένοβα.

«Βουτιά» 24% γνώρισε η μετοχή της εταιρείας που διαχειρίζεται την οδογέφυρα που κατέρρευσε στη Γένοβα, στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Atlantia αρχικά ανεστάλη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε περισσότερο από 24%, στον απόηχο της τραγωδίας και καθώς η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει ακόμη και την κρατικοποίηση των αυτοκινητοδρόμων. Σημειωτέον ότι η εταιρεία, μεταξύ άλλων, μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ιταλική κυβέρνηση εναντίον της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εισαγγελικές Αρχές, εν τω μεταξύ, ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους σε ενδεχόμενα δομικά λάθη ή παραλείψεις όσον αφορά στη συντήρηση, ετσιάζοντας δηλαδή σε λάθη από ανθρώπινο παράγοντα.