ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκαλύψεις για δωροδοκία της Νίκι Χέιλι: «Δώρα» από ιδιώτες πίσω από την παραίτηση…

Αποκαλύψεις για δωροδοκία της Νίκι Χέιλι: «Δώρα» από ιδιώτες πίσω από την παραίτηση…

Η Χέιλι ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας έκπληξη.

Χθες, σε μια επιστολή που εστάλη προς τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οργάνωση Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (Crew) ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τον σεβασμό, από την Χέιλι, των «κανονισμών που αφορούν στα δώρα εκ μέρους προσώπων εκτός της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την οργάνωση, η Νίκι Χέιλι και ο σύζυγός της «αποδέχθηκαν το 2017 επτά δωρεάν πτήσεις με πολυτελή ιδιωτικά αεροσκάφη από τρεις επιχειρηματίες της Νότιας Καρολίνας», της πολιτείας στην οποία διετέλεσε κυβερνήτρια πριν από την ένταξή της στη διοίκηση Τραμπ. Το κόστος υπολογίζεται από το Crew σε «πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια».

«Η πρέσβης Χέιλι διαβεβαιώνει ότι κάθε πτήση πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εξαιρεθεί από τους κανονισμούς για τα δώρα στη βάση των προσωπικών σχέσεων με τους δωρητές» επισήμανε η οργάνωση, η οποία, ωστόσο, εγείρει αμφιβολίες για τις δικαιολογίες της πολιτικού. «Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η πρέσβης Χέιλι δεν σεβάστηκε τις ηθικές αξίες αυτών των κανονισμών» κατήγγειλε.

«Η πρέσβης Χέιλι αποδέχθηκε επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς, εισιτήρια για αγώνες μπάσκετ, αξίας 19.558 δολαρίων» αναφέρει το Crew στην επιστολή προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τον περασμένο χρόνο, η Νίκι Χέιλι δέχθηκε εισιτήρια μπάσκετ αξίας όσο ένα Toyota Corolla. Δέχθηκε πτήσεις με πολυτελή ιδιωτικά αεροσκάφη, που πιθανόν στοίχισαν πολύ ακριβότερα, όμως εκείνη υποτίμησε την αξία τους και δεν είναι απόλυτα σαφές εάν πρόσωπα ή οι εταιρείες τους κάλυψαν το κόστος» έγραψε σε ένα tweet σήμερα το πρωί, τρεις ώρες πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης από τη Χέιλι, ο Γουόλτερ Σόμπ, πρώην επικεφαλής για την κυβερνητική ηθική στους κόλπους της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομάμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.