ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ξένοι ηγέτες δωρίζουν στον Ντ.Τραμπ πορτρέτα με το πρόσωπό του (φωτο)

Οι ξένοι ηγέτες δωρίζουν στον Ντ.Τραμπ πορτρέτα με το πρόσωπό του (φωτο)

Πορτρέτα με το πρόσωπό του χαρίζουν οι ξένοι ηγέτες στον Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να χαρίσουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ένα προρτρέτο του, οποιασδήποτε μορφής, φωτογραφία, πίνακα, ή άλλο, κατόπιν συμβουλής των αμερικανών αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ίδιου στην Νέα Υόρκη γύρω στο 1985, τραβηγμένες από τον Πολωνό φωτογράφο Τσέζλα Τσαπλίνσκι.

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς του χάρισε ένα πορτρέτο αξίας 920 δολαρίων του Ντόναλντ Τραμπ που χαμογελά και φορά κόκκινη γραβάτα. Ο Αμπάς χάρισε και στην Μελάνια Τραμπ ένα πορτρέτο της.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Ξουάν Πουκ επίσης χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ ένα έργο τέχνης που τον απεικονίζει, το «Πορτρέτο του προέδρου Τραμπ που χαμογελά και σηκώνει το αριστερό του χέρι στην αμερικανική σημαία», αξίας 1.880 δολαρίων.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου έκανε τη διαφορά, καθώς επέλεξε να χαρίσει στον Τραμπ ένα κλασικό κόμικ του Τεν Τεν, ενώ ο πρωθυπουργός του Καναδά χάρισε στον Τραμπ μια φωτογραφία του κατά την διάρκεια δείπνου προς τιμήν του πατέρα του, το 1981.

Συνολικά τα δώρα που έλαβε ο Τραμπ ήταν αξίας 140.000 δολαρίων με τους Σαουδάραβες ηγέτες και τους ηγέτες των χωρών του Περσικού Κόλπου να χαρίζουν τα ακριβότερα δώρα στον αμερικανό πρόεδρο, συνολικής αξίας 24.000 δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Κίνας Ξι Ζιπίνγκ χάρισε στον πρόεδρο και την Μελάνια μία καλλιγραφία αξίας 14.400 δολαρίων, ενώ ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι του χάρισε ένα μπρούτζινο γλυπτό αξίας 3.700 δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα δώρα που λαμβάνει ο Τραμπ ή άλλο μέλος της οικογένειάς του καταλήγουν στο Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος απαγορεύεται να κρατήσει κάποιο, εκτός και αν το πληρώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.