Η είδηση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο, από άκρη σε άκρη της γης. Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου φρόντισε κατά την διάρκεια της βασιλείας της να συνάψει σχέσεις με πολλές χώρες και κρατίδια όλων των ηπείρων, πραγματοποιώντας μάλιστα περιοδείες στις περισσότερες από αυτές

Στην Αυστραλία, αμέσως μετά το σοκ του θανάτου της βασίλισσας, άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για τη διατήρηση ή όχι της μοναρχίας στη μεγάλη χώρα της Ωκεανίας.

Μία συζήτηση που δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά είχε πάρει αναβολή πριν πολύ καιρό, καθώς η παρουσία της Ελισάβετ δεν επέτρεπε την οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς.

Μετά τον θάνατό της, ωστόσο και την ανάδειξη ως βασιλιά του Καρόλου, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν στην Αυστραλία. Αμέσως επανατέθηκε το θέμα, η συζήτηση επί της ουσίας, ωστόσο, θα ανάψει μετά την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου, για λόγους σεβασμού στη βασίλισσα.

Όμως δεν είναι το μοναδικό «βασιλικό» θέμα που απασχολεί τη μακρινή χώρα τη συγεκριμένη περίοδο.

Η «Λίλιμπετ» είχε επισκεφθεί 16 φορές την Αυστραλία στη διάρκεια των 70 ετών της βασιλείας της. Στη μία από τις 16 επισκέψεις της, η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε ένα γράμμα στο Σίδνεϊ. Ένα γράμμα, το οποίο δέσμευσε τις αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, να μην το ανοίξουν πριν το… 2085! Το γράμμα δόθηκε τον Νοέμβριο του 1986 και κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο θάνατος της Ελισάβετ επανέφερε τη συζήτηση και για το μυστηριώδες γράμμα, το οποίο βέβαια, θα ανοίξει σε… 63 χρόνια.