ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Προβάδισμα Ντ.Τραμπ έναντι Τζ.Μπάιντεν για την οικονομία

Το απότομο άλμα του πληθωρισμού μετά την πανδημία «καίει» τον Τζ.Μπάιντεν

Προβάδισμα Ντ.Τραμπ έναντι Τζ.Μπάιντεν για την οικονομία

Προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν δίνουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι όσον αφορά την οικονομία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο πληθωρισμός «καίει» τον Μπάιντεν

Οι ψηφοφόροι φέτος επικεντρώνονται στο απότομο άλμα του πληθωρισμού μετά την πανδημία, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Στη δημοσκόπηση των Bloomberg/Morning Consult του Απριλίου, οι ερωτηθέντες δήλωσαν με ποσοστό 51% έναντι 32% ότι τα πηγαίνουν καλύτερα οικονομικά υπό τον Τραμπ από ό,τι υπό τον Μπάιντεν. Από τα 15 οικονομικά ζητήματα, το κόστος των καθημερινών αγαθών ήταν μακράν η κορυφαία ανησυχία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση.

Η πανδημία διαμόρφωσε την οικονομική κατάσταση των πολιτών και υπό τις δύο κυβερνήσεις. Ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του εν μέσω μιας καλά εδραιωμένης οικονομικής επέκτασης και στη συνέχεια χτύπησε μια παγκόσμια πανδημία. Ο Μπάιντεν έπρεπε να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα.

Η θέση Μπάιντεν

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας των Μπάιντεν-Χάρις, Τζέιμς Σίνγκερ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος «ηγείται μιας μεγάλης αμερικανικής επιστροφής από το χάος της αποτυχίας που άφησε πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ».

Είπε ότι επί Μπάιντεν η χώρα ξεπέρασε την πρόβλεψη του Bloomberg Economics – και πολλών άλλων προβλέψεων των χρηματοπιστωτικών αγορών – ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα προκαλούσαν ύφεση. Χαρακτήρισε την επιλογή των δεικτών του Bloomberg «ελαττωματική», επισημαίνοντας αντ’ αυτού τις 15 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν.

Τι λέει η πλευρά Τραμπ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα καλυφθούν. Η εκπρόσωπος Karoline Leavitt δήλωσε ότι ο Τραμπ, αν επανεκλεγεί, θα «εφαρμόσει εκ νέου την ατζέντα του “Πρώτα η Αμερική”, υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της απασχόλησης και θα αναβαθμίσει όλους τους Αμερικανούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.