Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει τον πνευματικό ηγέτη να φιλάει ένα παιδί στα χείλη και στη συνέχεια να του ζητάει να «ρουφήξει τη γλώσσα του» σε μια εκδήλωση στη βόρεια Ινδία.

">

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το γραφείο του Δαλάι Λάμα ανέφερε ότι «επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του, καθώς και από τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του», προσθέτοντας ότι «λυπάται» για το περιστατικό.

Η συγγνώμη του ήρθε μετά το βίντεο από μία εκδήλωση στην πόλη Νταραμσάλα τον Φεβρουάριο, που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να επικρίνουν τις ενέργειες του Δαλάι Λάμα.

Στο βίντεο φαίνεται το νεαρό αγόρι να πλησιάζει τον κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης πριν ρωτήσει: «Μπορώ να σε αγκαλιάσω;».

Ο 87χρονος πνευματικός ηγέτης προσκαλεί στη συνέχεια το αγόρι στη σκηνή, δείχνει το μάγουλό του και λέει: «Πρώτα εδώ», προτρέποντας το αγόρι να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει.

Ο Δαλάι Λάμα στη συνέχεια δείχνει τα χείλη του και λέει: «Τότε νομίζω ότι επιτέλους και εδώ». Στη συνέχεια τραβάει το πηγούνι του αγοριού και το φιλάει στο στόμα.