Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου παρέστηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ  σε μνημόσυνο των θυμάτων  της Αλ Κάιντα ,  και δεσμεύτηκαν για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο.

Στην επιμνημόσυνο τελετή για τους επτά ανθρώπους που σκοτώθηκαν το Μάρτιο στη νότιο Γαλλία, όπου μεταξύ των θυμάτων ήταν τρεις μικροί Εβραίοι και ένας ραβίνος, παρέστη στη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Κάθε φορά που ένας Εβραίος γίνεται στόχος γιατί είναι εβραίος, το Ισραήλ ανησυχεί. Για αυτό είμαστε εδώ», είπε ο Ολάντ  στον Νετανιάχου μπροστά στους προσκεκλημένους  στο αμφιθέατρο του σχολείου «Ohr Torah» της Τουλούζης, εκεί όπου σκοτώθηκαν  τέσσερις Εβραίοι το Μάρτιο.

Ο Ολάντ ο οποίος για το Ισραήλ αντιπροσωπεύει το βασικό δυτικό σύμμαχο κατά του Ιράν κάλεσε για την εγγύηση της ασφάλειας των Εβραίων  στη Γαλλία, ως μια «εθνική υπόθεση», δημοσιεύει σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο δημοσίευμα του Reuter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr