ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ιράν: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία – Στο στόχαστρο πρόσωπα και επιχειρήσεις

Αντίποινα στις προ ημερών κυρώσεις της Ουάσινγκτον και του Λονδίνο στην Τεχεράνη

Ιράν: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία – Στο στόχαστρο πρόσωπα και επιχειρήσεις

Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη το Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο είχαν επίσης ανακοινώσει την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, αναφέρεται πως οι κυρώσεις έχουν στόχο επτά Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Μπράιαν Φέντον, αρχηγός της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, και ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, πρώην αρχηγός των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των βρετανών αξιωματούχων και των βρετανικών οντοτήτων που στοχοθετούνται από τις κυρώσεις περιλαμβάνονται ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς και το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κυρώσεις ανακοινώθηκαν επίσης σε βάρος των αμερικανικών επιχειρήσεων Lockheed Martin και Chevron και των βρετανικών Elbit Systems, Parker Meggitt και Rafael UK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως οι κυρώσεις περιλαμβάνουν «το μπλοκάρισμα λογαριασμών και συναλλαγών στα ιρανικά χρηματοοικονομικά και τραπεζικά συστήματα, το μπλοκάρισμα ενεργητικών που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, καθώς και την απαγόρευση χορήγησης βίζας και εισόδου στο ιρανικό έδαφος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.