Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με μια σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο, μιας νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται «υψηλόβαθμα στελέχη» του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση διώξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!