Νέο κύμα προσφυγικών ροών θα πρέπει, να αναμένουμε σύμφωνα με δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπίσλι, εκτελεστικού διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ. Τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους και οργανώσεις εξτρεμιστών στην Αφρική ενώνουν τις δυνάμεις τους και με πρόφαση την έλλειψη τροφίμων, στοχεύουν στη στρατολόγηση κι άλλων μελών αλλά και στην προώθηση στην ευρωπαϊκή ήπειρο εκατομμυρίων Αφρικανών, για την εκπλήρωση των σκοτεινών τους σχεδίων.

«Αυτό που πληροφορούμαστε είναι ότι συνεταιρίζονται με εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Μπόκο Χαράμ και η Αλ Κάιντα για να αποσπάσουν εδάφη και πόρους και να συνεχίσουν να διεισδύουν και να αποσταθεροποιούν ελπίζοντας να προκαλέσουν μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, για να περάσουν εκεί και να προκαλέσουν χάος. Η παρατήρησή μου προς τους Ευρωπαίους είναι ότι αν νομίζατε πως είχατε πρόβλημα από τη μετανάστευση που προκάλεσαν η αποσταθεροποίηση και η σύρραξη σε μια χώρα είκοσι εκατομμυρίων, όπως η Συρία, περιμένετε να δείτε τι θα γίνει με την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της υποσαχάριας Αφρικής των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων», λέει ο Ρεπουμπλικανός πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Τραμπ και εκείνος τον αντάμειψε με το πόστο του στο WFP.

Κι απευθύνει έκκληση για αφύπνιση στις ευρωπαϊκές χώρες καλώντας τες να συνεισφέρουν στα προγράμματα του WFP για την καταπολέμηση της πείνας στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη και την υποσαχάρια Αφρική: «Η διεθνής κοινότητα, ειδικά οι Ευρωπαίοι πήραν ένα μάθημα στα πρώτα στάδια του πολέμου στη Συρία ότι αν δεν διασφαλίσεις την προμήθεια τροφίμων για τον πληθυθσμό θα έχεις απρόσμενες συνέπειες. Μίλησα με άτομα, όχι μόνον στη Συρία, γυναίκες που μου είπαν: “ο άνδρας μου δεν ήθελε να ενταχθεί στον Isis, αλλά δεν είχαμε τι να φάμε. Δεν είχαμε επιλογή”. Αυτοί έχουν στρατηγική»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!