Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Ekmeleddin İhsanoğlu πρότεινε να μεσολαβήσει για την επίλυση των πολιτικών διαφωνιών στο Ιράκ.

 Ο  İhsanoğlu σε γραπτή ανακοίνωση που έκανε αφού σημείωσε τα προβλήματα στο Ιράκ βιώνονται εξαιτίας πολιτικών διαφορών, τόνισε πως τα αιτήματα πρέπει να διατυπώνονται δια δημοκρατικών και ειρηνικών μεθόδων.

 Ο γενικός γραμματέας δήλωσε αισιόδοξος για την εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στο Ιράκ και αφού υπογράμμισε πως πρέπει να μην αναμειγνύεται η θρησκεία στις πολιτικές διαφορές και να αποφεύγονται διακρίσεις μεταξύ θρησκευτικών δογμάτων, ανέφερε πως ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης είναι έτοιμος να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση.

 Ο  İhsanoğlu που αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι στην έδρα του οργανισμού  στη Τζέντα.

Ο ίδιος κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να αναγνωρίσουν το Κόσοβο σαν κράτος, τονίζοντας πως με την αναγνώριση του Κοσόβου θα παύσει να ισχύει πλέον και η θέση ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική ήπειρος.

 Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου από την πλευρά του είπε πως το 2012 αναγνώρισαν το Κόσοβο άλλες 12 χώρες και ότι ο συνολικός αριθμός των χωρών που έχουν αναγνωρίσει τη χώρα του μέχρι σήμερα ανέρχεται στους εκατό.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr