Την παραίτηση του “σκληροπυρηνικού” συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον (τον οποίο δεν έπρεπε να είχε διορίσει από την αρχή στη θέση αυτή) ζήτησε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στο διορισμό νέου συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1171452881729228802


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τραμπ ζήτησε και έλαβε την παραίτηση Μπόλτον, καθώς ο τελευταίος διέρρεε πληροφορίες στον Τύπο για κρίσιμα θέματα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ όπως αυτό με τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μπόλτον ήταν αντίθετος με τις συνομιλίες με τους Ταλιμπαν, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του στην πρωτοβουλία Τραμπ να συναντηθεί ακόμη και με τον Ιρανό πρόεδρο Ροχανί.

Να σημειωθεί πως ο Μπόλτον ήταν υπέρμαχος της στρατιωτικής λύσης με το Ιράν, προωθώντας με κάθε τρόπο ένα στρατιωτικό κτύπημα κατά της Τεχεράνης, κάτι που ο Τραμπ δεν ήθελε.

Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το περιβάλλον Μπόλτον διαμηνύεται ότι παραιτήθηκε ο ίδιος, ενώ ο Τραμπ λέει πως ήταν αυτός που ζήτησε την παραίτησή του.

https://twitter.com/BreakingNLive/status/1171460235673780229


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!