O παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στη χώρα του για να αποκλιμακώσει την τεταμένη κατάσταση.

«Εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία) για να αμβλύνουμε την κατάσταση» είπε ο Μοράλες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Πόλη του Μεξικού. «Θα επιστρέψουμε αργά ή γρήγορα» διαβεβαίωσε.

Ο Μοράλες, ο οποίος μετέβη χθες στο Μεξικό όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, απηύθυνε επίσης έκκληση για τη διεξαγωγή «πολιτικού διαλόγου», προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που κλονίζει τη Βολιβία.

Αρνήθηκε τη νομιμότητα της μεταβατικής προέδρου, της γερουσιάστριας Τζανίν Άνιες, η οποία επιχειρεί να καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση Μοράλες, ένα «πραξικόπημα» σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Έβο Μοράλες καταφέρθηκε εναντίον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και των ευρημάτων του σχετικά με σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη Βολιβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο OAS έλαβε μια πολιτική απόφαση, όχι μια τεχνική ή μια νόμιμη». «Ο OAS τελεί στην υπηρεσία της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας» τόνισε ο Μοράλες.