Να κάνουν «εσωτερικές» διακοπές προέτρεψε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τους πολίτες του Νησιού Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως θα προτιμήσει τη χώρα του φέτος για διακοπές.

«Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον κόσμο να κάνει εσωτερικές διακοπές (staycation) – τούτη η χώρα είναι μοναδικά ευλογημένη με φανταστικά μέρη για διακοπές», τόνισε ο Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά».

«Προφανώς, εάν ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη για διακοπές στο εξωτερικό τότε αυτό είναι αποκλειστικώς δική τους υπόθεση και το αντιλαμβάνομαι πλήρως, όμως υπάρχουν φανταστικά, πραγματικά φανταστικά μέρη – απαράμιλλα, υπέροχα, σε υπερθετικό βαθμό μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάνε διακοπές. Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά», επεσήμανε ο Τζόνσον.

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να φορά μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, και πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω ποια «εργαλεία επιβολής» των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα, ο Τζόνσον απάντησε: «οι μάσκες έχουν μεγίστη σημασία σε κλειστούς χώρους». «Πιστεύω πως στα καταστήματα είναι πολύ σημαντικό να φοράμε ένα προστατευτικό προσώπου», υπερθεμάτισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσον αφορά το πώς θα το κάνουμε αυτό, εάν θα είναι υποχρεωτικό ή όχι, θα κοιτάξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές και θα πούμε κάτι περισσότερο σχετικά με αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες», επεσήμανε ο Βρετανός ηγέτης.