ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γεωργία: Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σε διαδήλωση για τον «ρωσικό νόμο»

Ο Khabeishvili δημοσίευσε φωτογραφίες του άγρια χτυπημένου προσώπου του στο Χ

Γεωργία: Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σε διαδήλωση για τον «ρωσικό νόμο»

Θύμα απαγωγής και σκληρού ξυλοδαρμού έπεσε ο Levan Khabeishvili, ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Γεωργία, του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, την Μεγάλη Τρίτη (30/04/2024) στην Τιφλίδα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για τον νόμο για τους ξένους πράκτορες.

Ο Khabeishvili δημοσίευσε φωτογραφίες του άγρια χτυπημένου προσώπου του και στην πλατφόρμα X.


Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ. Οι γεωργιανές δυνάμεις ασφαλείας κλιμάκωσαν την καταστολή τους χρησιμοποιώντας κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο. Αυτό συνέβη αφού οι νομοθέτες συζήτησαν ένα νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες», το οποίο θεωρείται από την αντιπολίτευση και τα δυτικά έθνη ως αυταρχικό και εμπνευσμένο από τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας, επικαλούμενο τον υφυπουργό Aleksandre Darakhvelidze, ανακοίνωσε ότι 63 άτομα συνελήφθησαν και έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του «νομοσχεδίου ξένων πρακτόρων» στην Τιφλίδα.

Αυτή ήταν άλλη μια διαδήλωση από τότε που το κυβερνών κόμμα στη Γεωργία, επιχείρησε να περάσει ξανά το νόμο.

Πέρυσι, ως αποτέλεσμα μαζικών διαμαρτυριών και εκκλήσεων από δυτικές χώρες, ο νόμος αποσύρθηκε.

Αυτή τη φορά, όμως το κυβερνών κόμμα είναι αποφασισμένο να τον περάσει με την δικαιολογία ότι θα διασφαλίσει τη «διαφάνεια της χρηματοδότησης» των ΜΚΟ, της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης.

Δείτε πως εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή της χώρας του:

Ο νόμος, που βασίζεται στον ρωσικό, εξ ου και ονομάζεται απλώς «ρωσικός νόμος» ή «νόμος για τους ξένους πράκτορες», προβλέπει ότι οι νομικές οντότητες και τα μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% των οικονομικών πόρων από το εξωτερικό θα υπόκεινται σε εγγραφή και αναφορά και θα περιλαμβάνονται σε ειδικό μητρώο ξένων παραγόντων επιρροής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορεί να ελέγχει τέτοιες οργανώσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.