Ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998-2005) μηνύει την κάτω Βουλή της χώρας προκειμένου να ανακτήσει προνόμια τα οποία του αφαιρέθηκαν τον Μάιο.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα δικηγόρος του στο Γερμανικό Πρακτορείο. Ο 78χρονος πολιτικός, με την προσφυγή του στο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου, απαιτεί να του διατεθεί εκ νέου το γραφείο που είχε στην Μπούντεσταγκ, εξήγησε ο δικηγόρος του Μίχαελ Νάγκελ, ο οποίος έχει την έδρα του στο Ανόβερο.

Η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής κάτω Βουλής αποφάνθηκε τον Μάιο ότι ο κ. Σρέντερ, δεν πρέπει να διαθέτει πλέον γραφείο στην έδρα της εθνικής αντιπροσωπείας, κρίνοντας πάντως πως η σύνταξή του θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά και ότι θα πρέπει να συνεχίσει να έχει αστυνομικούς ως σωματοφύλακες.

Παράνομη η απόφαση της Μπούντεσταγκ, λένε οι δικηγόροι του Σρέντερ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα των δικηγόρων του πρώην καγκελάριου όμως επιχειρηματολογεί ότι η απόφαση της επιτροπής της Μπούντεσταγκ να του αφαιρεθεί και να κλείσει το γραφείο του στο κτίριο ήταν παράνομη, σύμφωνα με τοποθέτησή της που περιήλθε στην κατοχή του dpa.