Οι «αντάρτες» στη Γαλλία κήρυξαν τον πόλεμο στις υποδομές της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ένα διαρκώς διευρυνόμενο κίνημα αντίστασης σαμποτάρει το δίκτυο 5G.

Αυτό αναφέρει άρθρο στο γαλλικό Reporterre:

«Οι κεραίες 5G πυρπολούνται. Τα καλώδια οπτικών ινών κόβονται. Οι πυλώνες ξεβιδώνονται. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άνθρωποι καίνε μηχανήματα κατασκευών, επιτίθενται σε ιστούς ή καταστρέφουν ηλεκτρικό εξοπλισμό με βαριοπούλες».

Οχήματα που ανήκουν σε επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών έχουν επίσης πυρποληθεί σε τουλάχιστον 140 επιθέσεις το τελευταίο διάστημα , με το κόστος για τη βιομηχανία να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Λέει το γαλλικό δημοσίευμα: «Πρόκειται για ένα κίνημα που προχωρά υπόγεια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μια βαθιά εξέγερση που εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Γαλλία».

Η Πασκαλίν, εξηγεί στο Reporterre, ότι αναγκάστηκε να αναλάβει δράση λόγω της αίσθησης του επείγοντος: «Ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο. Αν δεν κάνουμε τίποτα τώρα, αυτή η βιομηχανία θα ισχυροποιηθεί και μετά λίγα πράγματα θα μπορούν να γίνουν».

Η Pascaline εξηγεί: «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κεραίες στη χώρα σε ένα ολοένα πυκνότερο δίκτυο και οι αρχές αγωνίζονται να τις προστατέψουν».

Από την άλλη πλευρά ο Vincent Cuvillier, αφεντικό της Ofitem (ο οργανισμός που εκπροσωπεί τους φορείς εκμετάλλευσης υποδομών κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία) παραδέχεται ότι δύσκολα θα ελεγχθεί αυτό το νέο κίνημα:

«Δεν είναι ρεαλιστικό σήμερα να πούμε ότι πρόκειται να εγκαταστήσουμε 66.000 κάμερες παρακολούθησης και βίντεο σε όλους τους ιστούς. Και ας είμαστε ξεκάθαροι: Δυστυχώς όποιος θέλει να εισέλθει και να καταστρέψει κεραίες σε μια απομονωμένη τοποθεσία μπορεί να το κάνει».

https://twitter.com/MALJ31277575/status/1477430331074568199

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RosaLuxembourg6/status/1477624333082234881?s=20