Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως αν δεν υπάρξουν «επίσημες εξηγήσεις» από τη Γαλλία θα είναι καλύτερα να ακυρωθεί η συνάντηση που προβλέπεται να διεξαχθεί την Παρασκευή ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

«Αν δεν δοθούν επισήμως εξηγήσεις, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα κάνει καλά να μην πάει στη Γαλλία» για τη συνάντηση αυτή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης ηγέτης της δεξιάς Λέγκα.

Ο Μακρόν έκανε χθες λόγο για «κυνισμό και ανευθυνότητα της ιταλικής κυβέρνησης», η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το πλοίο Aquarius στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 600 μετανάστες, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματός του La R?publique en marche, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε χθες πως η θέση της Ιταλίας απέναντι στο Aquarius, είναι «εμετική».

Νωρίτερα, μιλώντας στη Γερουσία, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κάλεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να επιδείξει μεγαλύτερη «γενναιοδωρία» στην υποδοχή των προσφύγων, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ