ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σαρλ Μισέλ: «Εποικοδομητική συνεργασία με την Τουρκία για τη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος στην Α. Μεσόγειο»

Απορρίπτει την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Σαρλ Μισέλ: «Εποικοδομητική συνεργασία με την Τουρκία για τη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος στην Α. Μεσόγειο»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε τη φιλοδοξία για διεύρυνση της ΕΕ έως το 2030.

Τόνισε ότι οι υποψήφιες χώρες, μόλις εκπληρώσουν τις απαιτήσεις, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και να ληφθεί η ανάλογη πολιτική απόφαση, ενώ πρόσθεσε ότι για κάποιες χώρες το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να είναι νωρίτερο, όπως το 2027, το 2028 ή το 2029.

Αναφορικά με την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Απριλίου ότι «δεν θα αποδεχτεί ποτέ μια προσέγγιση που συνδέει την πρόοδο των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ με το Κυπριακό», ο κ. Μισέλ απάντησε ότι το μήνυμα της ΕΕ είναι «εξαιρετικά σαφές και ξεκάθαρο».

Επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία για τη διασφάλιση ενός σταθερού περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε την ανάγκη προόδου στη διαδικασία του ΟΗΕ για την Κύπρο ως θεμελιώδες στοιχείο.

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνεται ότι το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ είναι η διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αναθέσει στους Μόνιμους Αντιπροσώπους την προώθηση των εργασιών βάσει των συστάσεων της κοινής ανακοίνωσης, με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο, διατηρώντας την επιφύλαξη για πρόσθετες κατευθύνσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.