ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πρωτοφανές μπάχαλο στην ΕΕ – Η Κομισιόν διαψεύδει δηλώσεις συνεργάτη του Μπορέλ: «Εξέφρασε προσωπικές απόψεις» (upd)

Πρωτοφανές μπάχαλο στην ΕΕ – Η Κομισιόν διαψεύδει δηλώσεις συνεργάτη του Μπορέλ: «Εξέφρασε προσωπικές απόψεις» (upd)

(Αρχικό κείμενο 14:27) Η Κομισιόν διέψευσε τις εξοργιστικές και εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις περί «μαξιμαλιστικών θέσεων Ελλάδας & Τουρκίας» της ειδικής συμβούλου του Ζοζέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο, πιθανόν εμπνεόμενος από τις τακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως η Νάταλι Τότσι εξέφρασε «προσωπικές απόψεις», οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε: «Οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη. Η Νάταλι Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του ύπατου εκπροσώπου».

Συγκεκριμένα η κ.Τότσι είχε δηλώσει «Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο δεν είναι καινούργια. Είναι μια παλιά σύγκρουση για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εφόσον η Ελλάδα και η Τουρκία αφήσουν στην άκρη τις μαξιμαλιστικές πολιτικές και ανακαλύψουν εκ νέου τη διπλωματία των σεισμών, στο πνεύμα του 1999».

Είναι ανησυχητικό που άτομα τα οποία εκφράζονται δημόσια τόσο εκτός τόπου και χρόνου για βασικά ζητήματα, βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας όλο το σύστημα εξωτερικής πολιτικής θυμίζει «καφενείο», όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει όποτε το θέλει, χωρίς καμία συνοχή.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την ίδρυση της η ΕΕ παραμένει παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί μία κρίση εξωτερικής πολιτικής και δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.