Το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να χορηγηθεί στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε επιβεβαίωσε πρώτος την είδηση.Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν ομόφωνα να εγκρίνουν την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς υποψήφιας χώρας.

Ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι “οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αλβανίας αναγνωρίζονται και ενθαρρύνεται η χώρα να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση”.Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Δανία, χώρες που πρότειναν να αναβληθεί η χορήγηση του καθεστώτος το περασμένο Δεκέμβριο, ψήφισαν υπέρ.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει: «Μόλις μίλησα με τον Στέφαν Φούλε, και είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί… Ευχαριστώ, και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας”, γράφει ο κ. Ράμα που δημοσιεύει μια φωτογραφία από τις αντικομμουνιστικές διαδηλώσεις του ’90.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr