Αβραμόπουλος προς Παναρίτι: “Τέτοιες δηλώσεις επιβαρύνουν σοβαρά το κλίμα στις διμερείς σχέσεις και δημιουργούν ερωτήματα για την προσήλωση της Αλβανίας στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες”, αναφέρει η ιστοσελίδα aftonomi.gr.

 Συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας στα πλαίσια της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις στον κ. Αβραμόπουλο για τις ανθελληνικές δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Μπερίσα όσο και του ιδίου. Μεταξύ άλλων ο Παναρίτι επιβεβαίωσε στον Έλληνα ομόλογό του την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης για την προωθήσει των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

 Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών όμως του απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο, πως τέτοιες δηλώσεις επιβαρύνουν σοβαρά το κλίμα στις διμερείς σχέσεις και δημιουργούν ερωτήματα για την προσήλωση της Αλβανίας στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

 Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις καλό θα ήταν να αποφεύγονται, όσο και εάν γίνεται αντιληπτό ότι επηρεάζονται από το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Αλβανία, όπου δυστυχώς κυριαρχεί ο λαϊκισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr