Ότι προστατεύει τη μακεδονική ταυτότητα με τη Συνταγματική Αναθεώρηση υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι είμαστε Μακεδόνες» διατείνεται ο Ζάεφ προς βουλευτή που τον ρωτά αν πλέον θα ονομάζεται “Βορειομακεδόνας”.

Από το άρθρο 49 όπου σημειώνεται ότι: «Η Δημοκρατία προστατεύει, εγγυάται και καλλιεργεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού σε γειτονικές χώρες” απαλείφεται ο όρος “γειτονικές χώρες” ενώ παραμένει η αναφορά “του μακεδονικού λαού”. Επίσης, στο αμφιλεγόμενο άρθρο 36 που απονέμει ειδικά δικαιώματα σε όσους πολέμησαν για την ξεχωριστή ταυτότητα του μακεδονικού λαού.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ελληνική πλευρά καταλαβαίνει, είναι σαφές ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις αλλά έτσι είναι η δημοκρατία και αυτό είναι εντάξει. Αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο αντιφασιστικός πόλεμος δημιούργησε τη Βόρεια Μακεδονία – δημιούργησε τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και αποτελεί ιστορικό κομμάτι» είπε επίσης ο Ζάεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.