ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

BC Partners: Υποψήφιος αγοραστής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ίντερ!

Σύμφωνα με τη La Republica, η BC Partners -αρκετά δραστήρια στην Ελλάδα δια του Ν. Σταθόπουλου- επανεμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ίντερ Μιλάνου αφού η Suning φαίνεται να αποχωρεί από τον σύλλογο.

Οι σημερινοί Κινέζοι ιδιοκτήτες των Νερατζούρι, φαίνεται πως χάνουν τον έλεγχο αφού η προθεσμία για τον δανεισμό της Oaktree Capital εκπνέει σύντομα και θα πρέπει να βρουν μια λύση (και πολλά λεφτά) πριν από τις 20 Μαΐου 2024.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα La Republica και φαίνεται να έχει πραγματική υπόσταση καθώς και στο παρελθόν (2021), η BC Partners είχε πραγματοποιήσει due diligence και υπέβαλε πρόταση 850 εκατ. ευρώ η οποία τότε απορρίφθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η BC Partners τώρα φέρεται να ανανέωσε την πρότασή της, ενώ στο μεταξύ τα έσοδα της Ίντερ έχουν αυξηθεί, καθώς και η συνολική αξία του συλλόγου. Κρίσιμο στοιχείο των διαπραγματεύσεων αποτελεί κι ένα ομόλογο 415 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει το 2027 και λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στο ξενοδοχείο Sofitel – Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφος

Σήμερα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στο ξενοδοχείο Sofitel, δίπλα από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο, η εταιρεία έκρινε σωστό να μην επιτρέψει την είσοδο στους δημοσιογράφους, μια πρακτική που γυρίζει στις παλιές κακές εποχές της εταιρικής διακυβέρνησης. Με δεδομένο ότι η ΔΑΑ είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και μάλιστα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της αγοράς βάσει κεφαλαιοποίησης, προκαλεί απορία η άρνηση αυτή στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ. Βέβαια η προβολή που έτυχε η εταιρεία εν όψει της εισαγωγής της στο ΧΑ ήταν τότε ευπρόσδεκτη από τη διοίκηση. Ωστόσο, ως εισηγμένη πλέον εταιρεία καλό θα ήταν να συντονιστεί με τις υπόλοιπες...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H Deloitte «τρέχει» για την πώληση της Avramar

H Deloitte έχει ονομάσει την διαδικασία που τρέχει για την πώληση της Avramar, δηλαδή των πρώην ΝΗΡΕΑΣ, ΣΕΛΟΝΤΑ κ.ά. ως Project Aqua. Το φιλόδοξο σχέδιο που ένωσε ιχθυοτροφεία σε Ελλάδα και Ισπανία κατέρρευσε αιφνιδίως ενώ επικρατούσε η αντίληψη ότι πήγαινε καλά και το βάρος των 350 εκατ. που χρωστά ο όμιλος στις τράπεζες. Γύρω από τα προβλήματα της Avramar κυκλοφορούν πολλά στην αγορά, με πιο... διασκεδαστικές τις ιστορίες που θέλουν σε εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείων να έδεναν τράτες, να βουτούσαν άτομα που έκοβαν τα ρεμέτζα από τα κλουβιά (με χιλιάδες ψάρια το καθένα), τα οποία και έδεναν στις τράτες που τα απομάκρυναν από την εγκατάσταση. Τώρα η Deloitte έχει υπολογίσει πόσα ψάρια υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, κι ως τα μέσα του μήνα έστελνε teaser σε δυνητικούς υποψηφίους, ενώ οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να δώσουν 20 εκατομμύρια νέο δανεισμό, κυρίως για να μην ψοφήσουν τα ψάρια στις εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα να αποκτήσουν ενέχυρο τις μετοχές της Avramar ώστε να κινηθεί η διαδικασία πώλησης. Οι ελπίδες για το μέλλον του ιχθυοτροφικού ομίλου ακουμπούν στον ήδη μέτοχο της Avramar, το Mubadala των ΗΑΕ και το ενδεχόμενο να συμπράξει με ένα ισπανικό fund που ενδιαφέρεται εδώ και καιρό, χωρίς όμως τίποτε να είναι δεδομένο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το ΔΝΤ δεν βάζει στο «στόχαστρο» την Ελλάδα λένε οι αναλυτές – Γιατί να το κάνει άλλωστε; – Μπορεί να περιμένει μέχρι το 2032

Το βασικό συμπέρασμα από την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον είναι ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αναλυτών του ΔΝΤ, γιατί δεν είναι υποψήφιος «πελάτης» του ΔΝΤ. Και για ποιο λόγο να είναι άλλωστε; Μέχρι το 2032 η χώρα δε χρειάζεται να πληρώνει τοκοχρεολύσια και τόκους. Αντιθέτως είμαστε σίγουροι ότι μετά το 2032 ως διά μαγείας το ΔΝΤ θα ασχοληθεί πάλι με τη χώρα μας. Αντιθέτως, όλοι ασχολούνται με τις οικονομικές δυσκολίες της Ιταλίας στην Ευρώπη και της Αφρικής. Η Μαύρη Ήπειρος αποτελεί πρόκληση για οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, αφενός γιατί διαθέτει άφθονους φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες, αφετέρου γιατί αναπτύσσεται με ταχύτητα αλλά ανισόρροπα, κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει κρίσεις και εντάσεις που τελικά θα καταστήσουν αναγκαία την παρέμβαση του ΔΝΤ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Aegean θέλει να επεκταθεί σε Αιθιοπία, Κένυα και Νιγηρία – Πλέον έχει προβλήματα με την αγορά του Ισραήλ και της Mέσης Ανατολής

Η Aegean θέλει να αντικαταστήσει την προβληματική αγορά του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής με αφρικανικές χώρες. Ξαναπέρασε το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Aegean, έπειτα από μια συνεχόμενη ανοδική πορεία μιας εβδομάδας (+8,92%). Πιθανόν το μυστικό κρύβεται στη γρήγορη αναπροσαρμογή των σχεδίων της διοίκησης αφού η αγορά του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής δημιουργεί προβλήματα. Ένας νέος στόχος για την Aegean είναι η Αφρική και πιο συγκεκριμένα η Αιθιοπία, η Κένυα και η Νιγηρία. Ειδικά στη Νιγηρία υπάρχει ακμάζουσα ελληνική και κυπριακή επιχειρηματική παρουσία με μεγάλη πρεσβεία στην Αμπούτζα και ελληνικό προξενείο στο Λάγος. Σήμερα οι επενδύσεις ελληνικών (και ελληνοκυπριακών) συμφερόντων στη Νιγηρία ξεπερνούν τα 5 δισ. δολάρια, ενώ έντονη είναι η παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή δανείων έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2024 – Μετά το 2032 τι γίνεται;

Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ δανείων διάσωσης μέσα στο 2024 σε χώρες της ευρωζώνης, καθώς επιδιώκει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την κρίση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters την Τρίτη δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δάνεισαν στην Ελλάδα περίπου 280 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα λάμβανε σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να τιθασεύσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, σημειώνει το Reuters. Βέβαια το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το 2032 όταν θα ξεκινήσουν οι από πληρωμές των τόκων και των τοκοχρεολυσίων. Τώρα η χώρα φαίνεται «χαλαρή», αν και σε κακή οικονομική κατάσταση γιατί δε χρειάζεται να πληρώσει καμιά δόση χρέους. Μετά το 2032 όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει. Με τόσο χαμηλή ανάπτυξη είναι απορίας άξιον πως θα πληρώνονται οι δόσεις του χρέους. Μία ανάπτυξη η οποία δεν προβλέπεται να αυξηθεί καθώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >