ΕΚΤΕΡ: Η μικρή των κατασκευών, «γράφει» ράλι +143% φέτος

Αποτελεί την πιο «μαζεμένη» και χαμηλών τόνων εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία (έκτης εργοληπτικής τάξης), ανθεκτική στα δύσκολα, συνετή στις καλές περιόδους, χτυπάει έργα που μπορεί να διεκπεραιώνει, απλώνεται μόνο εκεί που μπορεί να ανταποκριθεί. Ο λόγος για την εταιρεία ΕΚΤΕΡ, της οποίας η μετοχή καταγράφει ράλι 143% φέτος και είναι από τις πλέον κερδοφόρες μετοχές του Χ.Α. Έβγαλε τον Οκτώβριο στην κορυφή των αποδόσεων όλου του Χ.Α. με άνοδο 26,20%, το Νοέμβριο έκλεισε με άνοδο 23,50%, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στα 3,74 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από τις 24 Μαΐου 2001, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε υψηλά 22,5 ετών! Παρά το ράλι αποτιμάται στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο φτάνει στα 120 εκατ. ευρώ.

Moveo.ai: Η ελληνική εταιρία τεχνητής νοημοσύνης τριπλασίασε τα μεγέθη της

Επενδυτικές αποδόσεις από την έκρηξη του Artificial Intelligence δεν βρίσκει κανείς μόνο στη Silicon Valley και στον NASDAQ, αλλά και στην Ελλάδα. Μόλις 20 μήνες μετά την επένδυση, μια ομάδας angel investors, υπό την ηγεσία του δικτύου HeBAN στη Moveo.ai, βλέπουμε την εταιρία να βγαίνει στην αγορά και να σηκώνει ένα δεύτερο μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή διεθνών Venture Capital και lead investor την Eleven Ventures. Στο διάστημα αυτό η Moveo.ai τριπλασίασε τα μεγέθη της και οι αρχικοί επενδυτές τριπλασίασαν την αξία της επένδυσής τους. Το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (Hellenic Business Angels Network – HeBAN), αριθμεί περισσότερα από 70 μέλη. Το HeBAN γεννήθηκε πριν από 2 χρόνια ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο European Business Angels Network (EBAN) και το Global Business Angels Network (GBAN). Εκπαιδεύει τους Έλληνες Επιχειρηματικούς Αγγέλους (Business Angels) για να αναπτύξει τον θεσμό στην Ελλάδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξεκινάει το Eurojackpot: Μια ακόμη σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ

Την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση του Eurojackpot στην Ελλάδα από τον ΟΠΑΠ. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό παιχνίδι τύπου Τζόκερ που προσφέρει πολύ μεγάλα χρηματικά έπαθλα και είναι διαθέσιμο σήμερα σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, με τη χώρα μας να είναι η 19η. Από τις 6/3 θα κατατίθενται δελτία, η στήλη θα έχει 2,5 ευρώ και υπάρχουν δύο κληρώσεις εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Με δεδομένο ότι το Eurojackpot θα αποτελέσει μια ακόμη σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, οι αναλυτές εκτιμούν πως σε συνδυασμό με την ανανέωση των αριθμοπαιχνιδιών (ΛΟΤΤΟ, Τζόκερ) που διεξάγονται μέσω κληρώσεων, θα ενισχύσει περαιτέρω τον τζίρο του Οργανισμού για το 2024. Η Eurobank Equities στο τελευταίο της report για τον ΟΠΑΠ είχε κάνει λόγο για αύξηση τζίρου 6% το 2024 και ανάλογη αύξηση στα EBITDA, τα οποία τοποθετούνται στα 780 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή έχει τοποθετήσει τον πήχη για τη μετοχή στα 17,90 ευρώ, ενώ σε αντίστοιχο report της προ διμήνου η JPM έδωσε τιμή-στόχο στα 20 ευρώ, με τον τίτλο να κλείνει χθες στα 16,87 ευρώ (+0.30%). Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ απέκτησε στα τέλη του 2022 από το ελληνικό Δημόσιο την άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού στην ελληνική επικράτεια μέσω του επίγειου δικτύου της (καταστήματα ΟΠΑΠ). Η άδεια χορηγήθηκε για περίοδο 10 ετών που αρχίζει από την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης του Eurojackpot στην Ελλάδα, με δυνατότητα ανανέωσης για ίσο ή μικρότερο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα από τη διεξαγωγή του Eurojackpot καθορίζεται σε 30% επί του μεικτού κέρδους του ΟΠΑΠ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

O Όμιλος Βαρδινογιάννη αποκτάει το σύνολο της συμμετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων ΗΛΕΚΤΩΡ

O Όμιλος Βαρδινογιάννη θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του αποκτώντας το σύνολο της συμμετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων ΗΛΕΚΤΩΡ. Χόλτερμαν και Βαρδινογιάννης έχουν δώσει τα χέρια και με αυτή τη συναλλαγή δρομολογούν το κοινή συναινέσει διαζύγιό τους. Οι δρόμοι τους χωρίζουν, αλλά χωρίς δυσαρέσκεια. Αντιθέτως. Η Motor Oil θα επικεντρωθεί στον πράσινο ενεργειακό μετασχηματισμό της με ορίζοντα το 2030, για τον οποίο έχει προγραμματίσει επενδύσεις της τάξης των 4 δις ευρώ. Από τη δική της πλευρά, η Reggeborgh Invest, συμφερόντων του Ολλανδού επιχειρηματία Χένρι Χόλτερμαν, «καθαρίζει» τις δραστηριότητες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, διατηρεί ένα μεγάλο ποσό σε μετρητά το οποίο σκοπεύει να επενδύσει δυναμικά στην Ελλάδα σε τομείς όπως το Real Estate, τα Ξενοδοχεία και οι Τράπεζες. Πρόσφατα άλλωστε είχε πουλήσει το 100% της ΑΝΕΜΟΣ πάλι στη Motor Oil.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >