ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Οι διψήφιες αυξήσεις τιμών την εμφανίζουν ιδιαιτέρως κερδοφόρα

Διαβάζοντας προσεκτικά την έκθεση της Eurobank Equities για την ΚΡΙ-ΚΡΙ (ξεκινά κάλυψη με τιμή-στόχο τα 13,60 ευρώ) δύσκολα προσπερνά κανείς το σημείο όπου γίνεται λόγος για τις αυξήσεις στις τιμές που έκανε η γαλακτοβιομηχανία.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η ΚΡΙ-ΚΡΙ προχώρησε σε διψήφιες αυξήσεις τιμών/μίγματος στο διάστημα 2022-23, που εκτιμάται από τη χρηματιστηριακή πως θα οδηγήσουν σε αύξηση των πωλήσεών της κατά 24% το 2023.

Οι αυξήσεις που έκανε στα προϊόντα της φάνηκαν βέβαια στο ράφι των σούπερ μάρκετ και όπως προκύπτει και στα οικονομικά της μεγέθη.

Σημειώνεται πως στο 9μηνο του 2023 η εταιρεία από τις Σέρρες γνωστοποίησε αύξηση στον κύκλο εργασιών 28% και εκτόξευση της κερδοφορίας της κατά 400%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, για το σύνολο της χρονιάς η διοίκηση έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα μεγέθη της και τοποθετεί τις συνολικές πωλήσεις στα 210 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων, τόκων (EBIT) στο εύρος 41 – 44 εκατ. ευρώ.

Ισχυρή άνοδο παρουσίασε ο τουρισμός τον Φεβρουάριο αλλά δεν μπορεί η χώρα να ζει μόνο από αυτό

Ισχυρή άνοδο παρουσίασαν τα μεγέθη του τουρισμού στη χώρας μας τον Φεβρουάριο και στο πρώτο δίμηνο του έτους, καθώς το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 117,3 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 229,9 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024. Καλό είναι αυτό αλλά δείχνει μία χώρα η οποία περιμένει να ζήσει αποκλειστικά από τον τουρισμό και τίποτε άλλο. Επιπλέον, οι εισπράξεις που προήλθαν από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 22,2% τον Φεβρουάριο και κατά 24,5% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, διευρύνοντας έτσι το ταξιδιωτικό πλεόνασμα. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 26,0% το Φεβρουάριο του 2024 και κατά 20,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών από την Ευρωζώνη, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 65,5% και διαμορφώθηκαν στα 29,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 50,1% και διαμορφώθηκαν στα 14,1 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 30,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 13,2 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,3% και διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ. Τέλος, δεν σημειώθηκαν εισπράξεις από τη Ρωσία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3.878.712 φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι οφειλέτες στην εφορία και «χαλάνε» το κυβερνητικό αφήγημα της οικονομικής ανάπτυξης

Τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε στην Εφορία και αυτό από μόνο του δείχνει ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει και τόσο καλά όσο θέλει να πιστεύει η κυβέρνηση. Στα 1,539 δις. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του 2024 με τον αριθμό των οφειλετών να διαμορφώνεται σε 3.878.712 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος ανέρχεται στο  ποσό των 107,18 δις. ευρώ. Από το χρέος αυτό τα 26,3 δις. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να περιορίζεται στα 80,85 δις. ευρώ Σύμφωνα με τα στοιχεία με χρέη στην εφορία εμφανίζονται  3.878.712 φορολογούμενοι, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.5064.75. Στο ίδιο διάστημα εισπράχθηκαν 968 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα στοιχεία για το δίμηνο Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, για το 2μηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 1,736 δις €, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 1,484 δις € (αύξηση κατά 17%). Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία μας, εξαιρουμένων των 10 μη φορολογικών κατηγοριών: Για το μήνα αναφοράς (Φεβρουάριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 956 εκ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα  930 εκ (αύξηση κατά 2,8%). Για το 2μηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 1,539 δις €, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχε φτάσει τα 1,331 δις € (μείωση κατά 15,4%). 2.3. Εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ): Για το μήνα αναφοράς (Φεβρουάριος) οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ) έφτασαν τα 199 εκ. €, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023 έφτασαν τα 161 εκ. € (αύξηση κατά 24%). Το 93% προέρχεται από τις κάτωθι κατηγορίες: Για το 2μηνο, οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου (εκτός 10 ΜΦΚ) έφτασαν τα 294 εκ. €, ενώ την ίδια περίοδο το 2023 είχαν φτάσει τα 223 εκ. € (αύξηση κατά 32%).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Mondelez International: Ο αμερικανικός κολοσσός θεωρεί την Ελλάδα περιφερειακή βάση του

Σύσσωμη η διοίκηση και όλοι οι ανώτεροι διευθυντές του πολυεθνικού κολοσσού Mondelez International βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριό τους που κάθε χρόνο γίνεται και σε άλλο μέρος του κόσμου. Πάνω από 300 στελέχη της πολυεθνικής απ’ όλον τον κόσμο κατέλυσαν σε κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών, ενώ η πολυεθνική μίσθωσε το Ζάππειο Μέγαρο όπου και πραγματοποιήθηκε το συνέδριο ηγεσίας. Μαζί τους και ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Ντιρκ Βαν ντε Πουτ, ο οποίος ως όριζε εξάλλου ο ενδυματολογικός κώδικας εμφανίστηκε με casual και απαραίτητο αξεσουάρ τα γυαλιά ηλίου! Το πρόγραμμα των στελεχών είχε και αρκετή διασκέδαση αλλά και ξεναγήσεις στην Αθήνα. Στα σοβαρά θέματα… συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του Ομίλου, αλλά και την καλύτερη εκτέλεση της στρατηγικής «Όραμα 2030» που έχει ανακοινώσει ο Βαν ντε Πουτ. Μετά την εξαγορά της Chipita και την αναβάθμιση του status της Ελλάδας ως περιφερειακή βάση της Mondelez, για το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης και το σύνολο της ΝΑ Ευρώπης, τα ταξίδια του Βαν ντε Πουτ και της διοικητικής ομάδας του Ομίλου στην Αθήνα έχουν αυξηθεί!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Ελλάδα κάνουν το σταυρό τους να μη συνεχιστεί η κρίση στη Mέση Ανατολή: Τουρισμός και ακρίβεια στα καύσιμα επηρεάζονται άμεσα

Στην Ελλάδα κάνουν το σταυρό τους να μη συνεχιστεί η κρίση στη Mέση Ανατολή και το βραδινό πλήγμα του Ισραήλ να είναι η τελευταία πράξη σε αυτή την κρίση μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ. Γιατί βλέπετε η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε, δεν έχει πραγματική οικονομία που να μπορεί να σταθεί και το μόνο που την κρατάει ζωντανή είναι ο τουρισμός και να παραμείνουν τα καύσιμα σε λογικά επίπεδα από άποψη τιμών. Γιατί η Ελλάδα συν όλα τα άλλα κακά που έχει, εξαρτάται απόλυτα από τις εισαγωγές καυσίμων. Αύξηση στις τιμές των καυσίμων δε σημαίνει μόνο ότι ο Έλληνας θα μειώσει τις μεταφορές του, σημαίνει επίσης ότι θα ακριβύνει κι άλλο το ήδη πανάκριβο φαγητό του και μαζί με αυτό και πολλά άλλα πράγματα...  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >