Χρωστάμε περισσότερα στους δανειστές το 2024 από όσα χρωστάγαμε πριν ξεπουληθεί η χώρα το 2010!

Ξεκινά στο Ντουμπάι το roadshow «Future Forum 2024» που διοργανώνει η HSBC και στο οποίο θα δώσουν το «παρών» και ελληνικές τράπεζες

Αύριο Τρίτη 27/2 ξεκινά στο Ντουμπάι και θα ολοκληρωθεί στις 29/2, το roadshow “Future Forum 2024” που διοργανώνει η HSBC και στο οποίο θα δώσουν το «παρών» και ελληνικές τράπεζες.

Στη συνέχεια, 12 με 14 Μαρτίου η σκυτάλη περνά στο European Financials Conference της Morgan Stanley που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο και στο οποίο συμμετέχουν όλες οι ελληνικές τράπεζες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα θέματα που απασχολούν τους αναλυτές για τις ελληνικές τράπεζες είναι τα γνωστά: μερίσματα, έσοδα και πιστωτική επέκταση.

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες ακτοπλοΐας αλλά και Port Operators για το λιμάνι του Λαυρίου

Σ’ έναν μήνα από σήμερα, για την ακρίβεια στις 15 Μαΐου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από επενδυτές που θέλουν να διαχειριστούν το λιμάνι του Λαυρίου. Για την ακρίβεια πωλούνται οι μετοχές για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού (τουλάχιστον 50% συν μία μετοχή) στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου. Η «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E.» (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου, μέχρι το 2062. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες ακτοπλοΐας αλλά και Port Operators. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη του διαγωνισμού θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή του Λαυρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Prodea θέλει τον δικό της πύργο στο Ελληνικό

Πολύ διακριτικά, η LAMDA Development τρέχει αυτό το διάστημα έναν διαγωνισμό για πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό που βρίσκονται πίσω από τη γειτονιά little Athens. Το project έχει την επωνυμία Sunrise, η χρήση είναι οικιστική και ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να δώσει προσφορά είτε για κάθε οικόπεδο ξεχωριστά, είτε και για τα πέντε συνολικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι για ένα από τα πέντε οικόπεδα ο ιδιοκτήτης του έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει πύργο με ανώτατο ύψος 50 μέτρα. Για τα υπόλοιπα τέσσερα κτίρια το ύψος δεν θα υπερβαίνει τα 15 μέτρα. Συνολικά και στα πέντε οικόπεδα, η δόμηση δεν θα υπερβεί τα 50.000 τμ. και όπως είπαμε μόνον για κατοικίες. «Παρών» στον διαγωνισμό έχει δώσει η Prodea, η οποία -κατά πληροφορίες- ενδιαφέρεται κυρίως για τον πύργο των 50 μέτρων, καθώς δίνει βάρος στον τομέα της κατοικίας για μεσαία εισοδήματα, τόσο σε Βόρεια όσο και σε Νότια προάστια. Οι πύργοι είναι στο πλαίσιο της δυνατότητας για συγκεκριμένα, ψηλά κτίρια εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, με βάση τον σχεδιασμό που έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλλάζει ιδιοκτήτη η μεγάλη έκταση των 438 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

Η συμφωνία υπογράφηκε, τα λεφτά πέρασαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν. Η μεγάλη έκταση των 438 στρεμμάτων που βρίσκεται στην Κασσιόπη της Κέρκυρας μετά τις άκαρπες πολυετείς προσπάθειες αξιοποίησής της από το αμερικανικό fund NCH Capital, τελικά αλλάζει ιδιοκτήτη. Η εταιρεία του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Τζον Κάλαμος, Calamos Investments, στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Τζον Κουδούνης, κατέβαλε 32 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την ιδιοκτησία της Κασσιόπης την οποία είχε αγοράσει η NCH Capital από το ΤΑΙΠΕΔ στην πρώτη του -τότε- ιδιωτικοποίηση με σκοπό την απομείωση του Δημοσίου Χρέους. Η NCH Capital φαίνεται πως αποχωρεί και αποεπενδύει καθώς εγκαταλείπει όλες τις θέσεις της στη βαλκανική χερσόνησο. Αντιθέτως, η Calamos Investments -που διαχειρίζεται περισσότερα από 35 δισ. δολάρια- επιμένει στην Ελλάδα. Αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική, ο Τζον Κουδούνης έκλεισε μια συμφωνία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του, δημιουργώντας την Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τρίτη λοιπόν «ελληνική προσπάθεια» της Calamos Investments αφορά τα φιλόδοξα -και πλήρως αδειοδοτημένα, έτοιμα προς υλοποίηση- σχέδια για την αξιοποίηση της Κασσιόπης με τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στο… παρά πέντε τέθηκε σε αναστολή ο πλειστηριασμός της ιστορικής έδρας του εκδοτικού ομίλου Λιβάνη

Στο… παρά πέντε τέθηκε σε αναστολή ο πλειστηριασμός για το ακίνητο στη γωνία Σόλωνος και Ιπποκράτους που αποτελεί την ιστορική έδρα του εκδοτικού ομίλου Λιβάνη. Συγκεκριμένα, το σφυρί είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου μέσω 6 πλειστηριασμών με συνολική τιμή εκκίνησης 1,96 εκατ. ευρώ. Χθες το απόγευμα, ωστόσο, μπήκε στον… πάγο καθώς από «Έτοιμος προς διενέργεια» έγινε «Σε αναστολή». Οι πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, στρέφονταν κατά της εταιρείας «Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη-Νέα Σύνορα» και η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 600.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Το εν λόγω κτίριο, επί των οδών Σόλωνος 98 και Ιπποκράτους 29, είναι μια παλαιά κεραμοσκεπής οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, δύο επαλλήλους ορόφους και το δώμα, η οποία κτίσθηκε το 1902. Σήμερα περιλαμβάνει κατάστημα με υπόγειο και πατάρι συνολικής επιφάνειας 384,60 τ.μ., αποθήκη με πατάρι συνολικής επιφάνειας 78,50 τ.μ., αποθήκη ημιώροφου 23,10 τ.μ., γραφείο Α’ ορόφου με πατάρι συνολικής επιφάνειας 266,90 τ.μ., γραφείο Β ορόφου με πατάρι συνολικής επιφανείας 222,10 τ.μ., γραφείο συνολικής επιφανείας 154,60 τ.μ. Εκεί βρισκόταν το γραφείο- και για χρόνια επίκεντρο πολιτικών διεργασιών- του ιδρυτή της εταιρείας και εξ απορρήτων συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου, του αείμνηστου Αντώνη Λιβάνη, ενώ κατά το παρελθόν διατηρούσε γραφείο και ο Κώστας Λαλιώτης που είχε εργαστεί για ένα διάστημα στον εκδοτικό οίκο. Πάντως, για να δόθηκε περιθώριο χρόνου, εικάζω ότι κάποια κίνηση καλής θέλησης πρέπει να έγινε προς την τράπεζα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >