Oι μετοχές της THEON SENSORS ξεκινούν την διαπραγμάτευσή τους στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ

Από αύριο Τετάρτη, οι μετοχές της THEON SENSORS ξεκινούν την διαπραγμάτευσή τους στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ.

Στις τελευταίες επαφές της διοίκησης (Κριστιάν Χατζημηνάς), με ξένους θεσμικούς επενδυτές για τη δημόσια εγγραφή, εκδηλώθηκε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία το 2023 έκλεισε με κύκλο εργασιών 220 εκατ. ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν σε περίπου 55 εκατ. ευρώ. Για 5η διαδοχική χρονιά η εταιρεία εμφάνισε ετήσιο ρυθμό αύξησης τζίρου και κερδών της τάξης του 50%.

Κυρίαρχος στην συνδρομητική τηλεόραση ο ΟΤΕ

Αισιόδοξος ότι ο όμιλος θα κερδίσει περαιτέρω μερίδιο το 2024 στις υπηρεσίες τηλεόρασης εμφανίστηκε ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ, χθες στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών, παρά το γεγονός ότι η πειρατεία στον κλάδο καλά κρατεί, με εκτιμήσεις για πάνω από 500 χιλιάδες χρήστες πειρατικών συσκευών και σε αυτό οι πάροχοι ζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας. «Τις επιδόσεις στο κομμάτι της συνδρομητικής ενισχύουν περαιτέρω τα δικαιώματα στα αθλητικά - κυρίως του ποδοσφαίρου, γενικότερα το εμπλουτισμένο περιεχόμενο και η αναβαθμισμένη εμπειρία του πελάτη», σχολίασε ο Μ. Τσαμάζ. Συνολικά το 2023, ο ΟΤΕ επέκτεινε περαιτέρω την πελατειακή του βάση στις υπηρεσίες τηλεόρασης, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τους 678 χιλιάδες συνδρομητές. Σε μία άλλη δραστηριότητα του ομίλου κι ερωτηθείς για το αν ο όμιλος ενδιαφέρεται να εξαγοράσει εταιρεία στον τομέα των μεγάλων ψηφιακών έργων (ICT) o CEO του ΟΤΕ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική - «ο όμιλος είναι πολύ καλά τοποθετημένος και είμαστε μεταξύ των leaders ως προς τα έσοδα από αυτά τα έργα».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στο Λονδίνο βρέθηκαν στελέχη διοίκησης της HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ) προς αναζήτηση νέων αγοραστών

Στο Λονδίνο βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στελέχη διοίκησης της HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ), για επαφές με επενδυτές. Από τις συναντήσεις αυτές προέκυψε αμοιβαίο ενδιαφέρον για διάθεση ενός -ακόμη- επιπλέον ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου, σε θεσμικά χαρτοφυλάκια, αμέσως μόλις είναι θεσμικά επιτρεπτό. Τον περασμένο Δεκέμβρη η Goldman Sachs και η JP Morgan είχαν συντονίσει μια συναλλαγή 235,4 εκατ. ευρώ, την πώληση (placement) του 11% του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικά χαρτοφυλάκια, με αποτέλεσμα σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ να κατέχει το 31,2% και την POIH του Ομίλου Λάτση να διατηρεί το 40,2%. Η τιμή διάθεσης του πακέτου τότε ήταν 7 Ευρώ. Σήμερα, τρεις μόλις μήνες αργότερα, η μετοχή πλησιάζει τα 8 Ευρώ, η κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 2,4 δισ. Ευρώ και η ανάγκη για αύξηση της αξίας του free float οδηγεί τη διοίκηση σε νέες συζητήσεις για δεύτερο placement…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H σύμπραξη των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και Dimand θα αναλάβει την κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Μαρούσι

H σύμπραξη των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και Dimand θα αναλάβει την κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα. Η αξιοποίηση του ακινήτου, που βρίσκεται στο «Δακτυλίδι» στο Μαρούσι, μπροστά από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2014. Χρειάστηκαν όμως πολλές πιέσεις και υπερβάσεις από το νυν πρόεδρο Γιώργο Στασινό για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μπει το νερό στο αυλάκι. Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει αφού σύντομα θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια με στόχο να είναι έτοιμο μέσα στο 2026. Στα νέα βιοκλιματικά γραφεία με τα υψηλά στάνταρς κατασκευής και λειτουργίας θα μεταφερθεί στα βόρεια προάστια της Αθήνας η ιστορική έδρα του ΤΕΕ από την οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Το κόστος του έργου υπολογίζεται να φτάσει 40 εκατ. ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >