ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Α.Βούτσιτς λέει ότι «Η μοίρα της ανθρωπότητας κρίνεται στις εκλογές των ΗΠΑ» και ημείς άδομεν...

Σε διαρκή δικαστική διαμάχη με τον δήμο Ελευσίνας βρίσκεται η Χαλυβουργική

Μπορεί η Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου να στερείται τα τελευταία χρόνια παραγωγικής λειτουργίας, αλλά χαρακτηρίζεται από… υπερπαραγωγή σε επίπεδο δικαστικών διενέξεων.

Έχουμε και παλαιότερα αναφερθεί στη «βεντέτα» της κραταιάς κάποτε βιομηχανίας με τον δήμο Ελευσίνας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει ασκήσει 10 εφέσεις από πέρυσι κατά του δήμου Ελευσίνας και κατά των άνω αποφάσεων Α2187/2023, Α2188/2023, Α2189/2023, Α2190/2023, Α1419/2023, Α1420/2023, Α1421/2023, Α2175/2023, Α2176/2023, Α2180/2023 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με τις εφέσεις αιτείται να εξαφανιστούν οι παραπάνω αποφάσεις, με τις οποίες απορρίφθηκαν προσφυγές της. Όπως σημειώνεται σε σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, «η υπόθεση αυτή είναι πολύ σημαντική για τα συμφέροντα του δήμου, επειδή το συνολικό αντικείμενο της διαφοράς για τις δέκα υποθέσεις ανέρχεται στο ποσό του 1.546.713,90 ευρώ».

Υπάρχει όμως και άλλη δικαστική εκκρεμότητα με τον δήμο Ελευσίνας στην οποία εμπλέκεται εκ της ιδιότητάς του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Χαλυβουργικής, ο Γεώργιος Σκινδήλιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα η ταμειακή υπηρεσία του δήμου απέστειλε ειδοποιήσεις για ποσά 4.156.152,88 ευρώ, 4.184,84 ευρώ, 44.130,28 ευρώ και 364.831,56 ευρώ, για τις οποίες ο Γ. Σκινδήλιας άσκησε ανακοπές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας την ακύρωσή τους καθώς, όπως υποστηρίζεται, «δεν στοιχειοθετείται αλληλέγγυα ευθύνη του κατ’ άρθρο 50 παρ. 1 και 2 ΚΦΔ με την ιδιότητά του ως προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρίας «Χαλυβουργική Α. Ε.».

Αυξήθηκαν τα κέρδη για την Coca Cola στην Ελλάδα

Αμέσως μετά την εξάπλωση του Covid, ο κλάδος των Fast Moving Consumer Goods (FMCG), στράφηκε δυναμικά για να κατακτήσει θέσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Η Coca Cola -παγκοσμίως- ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική. Αποφάσισε να στηρίξει τα brands (τις μάρκες) και τους πελάτες της, ιδιαίτερα στον κλάδο HORECA (καφέ, μπαρ, εστιατόρια). Μέσα από τις δυσκολίες της πανδημίας, ανέπτυξε ακόμη πιο στενές σχέσεις με τους πελάτες HORECA και το αποτέλεσμα αυτών των σχέσεων φάνηκε μετά, με την άνεση στην τιμολόγηση και στην προώθηση των προϊόντων της. Στην Ελλάδα, το 2023, η Coca Cola πούλησε 119,6 εκατομμύρια κιβώτια προϊόντων (+6,12%) και τα έσοδά της αυξήθηκαν +16,72% στα 670 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν +65% στα 43,9 εκατ. ευρώ. Στη στρατηγική αυτή βοήθησαν και τα νέα προϊόντα (μπύρα, καφές και αλκοολούχα) που υπηρέτησαν το δόγμα 24/7 δηλαδή κάλυψης των αναγκών 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα. Τώρα, η Coca Cola αναβιώνει και την παραδοσιακή… γκαζόζα με τη νέα Sprite που προωθεί.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η ΔΕΗ θα δώσει μέρισμα μετά από 10 χρόνια: Είναι καλή εποχή να είσαι ηλεκτροπαραγωγός

Στη ΔΕΗ ετοιμάζονται για τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27/6 που μέλει να είναι σημαδιακή, καθώς έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια η επιχείρηση θα εγκρίνει τη διανομή μερίσματος. Συνολικά η Επιχείρηση θα διανείμει 0,25 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 95 εκατ. ευρώ. Η μερίδα του λέοντος θα πάει φυσικά στο Δημόσιο που κατέχει ποσοστό 34%, ήτοι θα λάβει ως μέρισμα 32,5 εκατ. ευρώ. Μεσοπρόθεσμα το ποσό αυτό θα αυξηθεί αφού, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση στο Capital Markets Day στο Λονδίνο, από το 35% σήμερα, την περίοδο 2024 - 2026 η εταιρεία θα επιστρέφει στους μετόχους της ποσοστό 35% έως 55% των κερδών της. Επιπλέον, θα θεσπιστεί νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών με ελάχιστη τιμή τα 2,48 ευρώ και μέγιστη τα 29 ευρώ. Η υποχώρηση του τίτλου στα 10,60 ευρώ (χαμηλό εξαμήνου) έδωσε την ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις με αποτέλεσμα χθες να κλείσει ξανά κοντά στα 11 ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έρχονται μεγάλες ανακατατάξεις στην αγορά των σούπερ μάρκετ μετά την κερδοφορία των τελευταίων ετών λόγω… ακρίβειας

Οι τζίροι απογειώθηκαν σε πρωτοφανή ύψη. Αντιστοίχως βελτιώθηκε η κερδοφορία. Η ακρίβεια των τελευταίων 3 ετών, ο πληθωρισμός και η μεγάλη αναταραχή στις τιμές ευνόησαν περισσότερο κάποιους μεγάλους ομίλους σούπερ μάρκετ και λιγότερο κάποιους άλλους. Σήμερα όμως οι προβλέψεις δείχνουν ότι στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογη αύξηση τζίρου και κερδών. Αντιθέτως. Γι’ αυτό και ορισμένοι από τους μετόχους των μεγάλων Ομίλων έχουν βγει στην αγορά για να πουλήσουν τώρα ένα κομμάτι των εργασιών τους. Όπως αυτός ο μεγάλος ευρωπαϊκός όμιλος που αποφάσισε να πουλήσει τις δραστηριότητες χονδρικής και γι’ αυτό προσέλαβε ειδικούς συμβούλους. Στην αγορά των σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην Ελλάδα έρχονται μεγάλες ανακατατάξεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τελείωσε οριστικά η παρουσία της Καμπάς στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Χθες ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της

Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της ιστορικής Καμπάς, νυν Reds, ήταν η χθεσινή στο Χ.Α. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ χθες απέκτησε επιπλέον 89 χιλιάδες μετοχές κατέχοντας το 97,49% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Η αγορά αποχαιρετά ένα ιστορικό όνομα καθώς η Καμπάς έχει παρουσία στο Χρηματιστήριο από τον Αύγουστο του 1920 και συγκαταλέγεται στη «δράκα» των εταιρειών που συνέθεσαν Χρηματιστήριο μαζί με την Εθνική Τράπεζα, τον Τιτάνα και την Τράπεζα Πειραιώς. Η ιστορία, έστω και εκτός Χ.Α. συνεχίζεται πάντως και η Reds σχεδίαζε στην περιοχή όπου ήταν το οινοποιείο και τα κτήματα της Καμπάς, στην Κάντζα, να αξιοποιήσει έκταση 315 στρεμμάτων, για τη δημιουργία του «Cambas Park», επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τέλος εποχής Τσαμάζ στον ΟΤΕ – Ξεκινάει η εποχή του Κώστα Νεμπή

Κινητικότητα στον OTE το τελευταίο διάστημα εν όψει... παράδοσης – παραλαβής του διευθυντικού θώκου. Ο απερχόμενος επικεφαλής Μιχάλης Τσαμάζ αποχαιρετά στελέχη και εργαζόμενους του Οργανισμού, ενώ ο νέος CEO, Κώστας Νεμπής, εν όψει και της τυπικής επικύρωσης για την ανάληψη των καθηκόντων του από τη ΓΣ του ομίλου, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εντός Μεγάρου και ενημερώνεται από κάθε διεύθυνση ξεχωριστά. Στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 28/6 πραγματοποιείται η γενική συνέλευση που θα δώσει το πράσινο φως για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τον ορισμό ανεξάρτητων μελών. Το νέο ΔΣ θα έχει τριετή θητεία και εκτός από τον νέο πρόεδρο και CEO, υπάρχουν δύο ακόμη αλλαγές: η τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο της Elvira Gonzalez Sevilla η οποία είχε συνυπάρξει με τον Νεμπή στη Hrvatski Telekom και αυτή της δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω, Χριστίνας Μπουσουλέγκα, αμφότερες ως μη εκτελεστικά μέλη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >