ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο τέλος του Ιουνίου αποχωρεί από τις θέσεις του προέδρου και του CEO της Cosmote ο Μιχάλης Τσαμάζ

Στο τέλος του Ιουνίου θα έχει παραδώσει το τιμόνι της Cosmote ο Μιχάλης Τσαμάζ στον διάδοχό του Κώστα Νεμπή έπειτα από 14 χρόνια. Φυσικά ο Τσαμάζ δεν πρόκειται… να πάει σπίτι του ή να καπαρώσει μερικές τιμητικές θέσεις σε Δ.Σ. εταιρειών, θα παραμείνει ενεργός στην ευρύτερη αγορά, που γνωρίζει πολύ καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Cosmote πάντως δεν είναι από τις επενδύσεις των Γερμανών που πωλούνται σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον, γιατί η ελληνική θυγατρική της Deutsche Telecom πάει πολύ καλά και είναι η πρώτη σε cashflow εταιρεία μεταξύ των ευρωπαϊκών θυγατρικών της DT και τρίτη στο σύνολο μετά την Αμερική και τη Γερμανία.

Το ΔΝΤ δεν βάζει στο «στόχαστρο» την Ελλάδα λένε οι αναλυτές – Γιατί να το κάνει άλλωστε; – Μπορεί να περιμένει μέχρι το 2032

Το βασικό συμπέρασμα από την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον είναι ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αναλυτών του ΔΝΤ, γιατί δεν είναι υποψήφιος «πελάτης» του ΔΝΤ. Και για ποιο λόγο να είναι άλλωστε; Μέχρι το 2032 η χώρα δε χρειάζεται να πληρώνει τοκοχρεολύσια και τόκους. Αντιθέτως είμαστε σίγουροι ότι μετά το 2032 ως διά μαγείας το ΔΝΤ θα ασχοληθεί πάλι με τη χώρα μας. Αντιθέτως, όλοι ασχολούνται με τις οικονομικές δυσκολίες της Ιταλίας στην Ευρώπη και της Αφρικής. Η Μαύρη Ήπειρος αποτελεί πρόκληση για οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, αφενός γιατί διαθέτει άφθονους φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες, αφετέρου γιατί αναπτύσσεται με ταχύτητα αλλά ανισόρροπα, κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει κρίσεις και εντάσεις που τελικά θα καταστήσουν αναγκαία την παρέμβαση του ΔΝΤ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Aegean θέλει να επεκταθεί σε Αιθιοπία, Κένυα και Νιγηρία – Πλέον έχει προβλήματα με την αγορά του Ισραήλ και της Mέσης Ανατολής

Η Aegean θέλει να αντικαταστήσει την προβληματική αγορά του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής με αφρικανικές χώρες. Ξαναπέρασε το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Aegean, έπειτα από μια συνεχόμενη ανοδική πορεία μιας εβδομάδας (+8,92%). Πιθανόν το μυστικό κρύβεται στη γρήγορη αναπροσαρμογή των σχεδίων της διοίκησης αφού η αγορά του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής δημιουργεί προβλήματα. Ένας νέος στόχος για την Aegean είναι η Αφρική και πιο συγκεκριμένα η Αιθιοπία, η Κένυα και η Νιγηρία. Ειδικά στη Νιγηρία υπάρχει ακμάζουσα ελληνική και κυπριακή επιχειρηματική παρουσία με μεγάλη πρεσβεία στην Αμπούτζα και ελληνικό προξενείο στο Λάγος. Σήμερα οι επενδύσεις ελληνικών (και ελληνοκυπριακών) συμφερόντων στη Νιγηρία ξεπερνούν τα 5 δισ. δολάρια, ενώ έντονη είναι η παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή δανείων έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2024 – Μετά το 2032 τι γίνεται;

Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ δανείων διάσωσης μέσα στο 2024 σε χώρες της ευρωζώνης, καθώς επιδιώκει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την κρίση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters την Τρίτη δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δάνεισαν στην Ελλάδα περίπου 280 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα λάμβανε σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να τιθασεύσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, σημειώνει το Reuters. Βέβαια το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το 2032 όταν θα ξεκινήσουν οι από πληρωμές των τόκων και των τοκοχρεολυσίων. Τώρα η χώρα φαίνεται «χαλαρή», αν και σε κακή οικονομική κατάσταση γιατί δε χρειάζεται να πληρώσει καμιά δόση χρέους. Μετά το 2032 όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει. Με τόσο χαμηλή ανάπτυξη είναι απορίας άξιον πως θα πληρώνονται οι δόσεις του χρέους. Μία ανάπτυξη η οποία δεν προβλέπεται να αυξηθεί καθώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >