ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Το ακίνητο της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της οδού Κοραή περνά προς αξιοποίηση στη Dimand

Το ακίνητο της οδού Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής περνά προς αξιοποίηση στη Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου, μετά από μία μακρά περίοδο επαφών.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ανδριόπουλο, όταν είχε ρωτηθεί σχετικά πριν από ένα χρόνο, τον Μάιο του 2023, είχε απαντήσει «με την Εθνική Ασφαλιστική συζητάμε μια ευρύτερη συνεργασία, στρατηγικού χαρακτήρα, χωρίς να μπορούν να ειπωθούν περισσότερα».

Η ώρα λοιπόν να ειπωθούν περισσότερα ήρθε τώρα, ενώ και η επίσημη έκθεση για τα αποτελέσματα του 2023 έχει ήδη από καιρό προϊδεάσει, αναφερόμενη στο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο με ομολογιούχο την Εθνική Ασφαλιστική και εκδότη την εταιρεία, ποσού έως 10 εκατ. ευρώ διάρκειας 3 ετών και σταθερού επιτοκίου 8%, το οποίο στο τέλος του 2023 έχει αναληφθεί στο σύνολο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη συμφωνία εξαιρείται ο χαρακτηρισμένος ως Χώρος Μνήμης, τα γνωστά κρατητήρια επί Γερμανικής κατοχής 1940 -1945 στα αντιαεροπορικά καταφύγια του κτιρίου, που επιτάχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής, και στέγασαν την Kommandatur, το γερμανικό φρουραρχείο.

Ο ΟΤΕ σε λίγο καιρό αλλάζει όνομα

Εκείνο που ξεχωρίζει από τις λογιστικές καταστάσεις πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ είναι η θεαματική μείωση χρέους για τον Όμιλο. Οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες από μισό δισεκατομμύριο και το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% της λειτουργικής του κερδοφορίας. Οι περισσότεροι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αυτή την εποχή των μεγάλων επενδύσεων και ανακατατάξεων έχουν δάνεια και υποχρεώσεις που αντιστοιχούν μία ή ακόμη και μιάμιση φορά τα λειτουργικά τους κέρδη. Αντιθέτως ο ΟΤΕ φαίνεται πως ενισχύει διαρκώς το ταμείο του. Είτε για να ανταμείψει κάποια στιγμή τους μετόχους του είτε για να στηρίξει την προσπάθεια του νέου CEO Κώστα Νεμπή που θα επιχειρήσει να αλλάξει πολλά στη δομή και τη λειτουργία του Οργανισμού. Αρχίζοντας από το rebranding. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το όνομα του ΟΤΕ θα αλλάξει, μαζί με το λογότυπο και σιγά-σιγά θα εμφανίζεται περισσότερο το Τ από το Τ Mobile της μητρικής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ποια οικονομική ανάπτυξη; – Tα funds εξαγοράζουν ελληνικές επιχειρήσεις με το… «κιλό»

Το πόσο πραγματικά καλά πηγαίνει μια οικονομία φαίνεται από το εξής απλό πράγμα: υπάρχουν εγχώριες επιχειρήσεις; Γιατί στην Ελλάδα αν κάποιος προσέξει θα δει ότι σχεδόν όλες έχουν εξαγοραστεί από... funds. Στο περιθώριο της παρουσίασης που έκανε χθες το SMERemediumCap (SMERC) για την επένδυση στην ΕΨΑ και το νέο επιχειρηματικό πλάνο, fund στο οποίο επικεφαλής είναι ο Νίκος Καραμούζης, είναι σε συζητήσεις για δύο ακόμη εξαγορές επιχειρήσεων. Η μια αφορά εταιρία ελαιολάδου και η άλλη καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι στο στάδιο της υπογραφής, αλλά αν τελικά ευοδωθούν οι δύο αυτές εξαγορές, τότε σε συνδυασμό και με την επένδυση στον κατασκευαστή ανελκυστήρων Doppler που ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα, το SMERC ουσιαστικά θα έχει επενδύσει τα 140 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε από την αγορά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Για το φθινόπωρο πάει το placement των μετοχών της ETE

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, εκπνέει η εξάμηνη προθεσμία που είχε τεθεί στο ΤΧΣ μετά την πώληση του 22% των μετοχών της Εθνικής σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Τότε, μέσα Νοεμβρίου 2023, το placement έγινε στην τιμή των 5,3 ευρώ/μετοχή και η αξία του πακέτου ήταν 1,067 δισ. Από τη Δευτέρα, το ΤΧΣ έχει δικαίωμα να προχωρήσει -εφόσον το επιλέξει- και στη διάθεση του υπολοίπου 18,39% που σήμερα αποτιμάται 1,4 δισ. ευρώ περίπου, αφού η μετοχή σήμερα αξίζει 8 ευρώ. Το γεγονός ότι πρόσφατα η DBRS έδωσε investment grade στην Εθνική, διευκολύνει τη διαδικασία. Το δίλημμα που αντιμετωπίζει τώρα η κυβέρνηση είναι αν θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί το χρηματιστηριακό κλίμα των ημερών και θα επιλέξει να πουλήσει ολόκληρο το πακέτο 18,39% ή θα επιλέξει το placement ενός ακόμη μικρότερου πακέτου (π.χ. 10%) ώστε το Δημόσιο να διατηρεί μετοχική επαφή με τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, να έρθει και η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση από την Moody’s ώστε το κλίμα (αλλά και το τίμημα) να είναι καλύτερα. Το πιθανότερο πάντως -με βάση τα ισχύοντα δεδομένα- είναι το placement των μετοχών της ETE να πάει για το Φθινόπωρο και η σχετική διαδικασία να αφορά περίπου το μισό ποσοστό της θέσης του ΤΧΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σήμερα ανακοινώνει ο ΟΤΕ τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2024

Την τελευταία του τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ως επικεφαλής του ΟΤΕ αναμένεται να έχει σήμερα ο Μιχάλης Τσαμάζ. Σήμερα το πρωί ο Οργανισμός θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2024 και μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο conference call. Όταν πραγματοποιηθεί το επόμενο, για τα αποτελέσματα του β' τριμήνου, θα έχει αλλάξει η διοικητική σκυτάλη αφού στη γενική συνέλευση στις 28 Ιουνίου θα επικυρωθεί και τυπικά η τοποθέτησή του Κώστα Νεμπή στην θέση του προέδρου Δ.Σ. και CEO. Οπότε σήμερα αναμένεται -αφού, εκτός απροόπτου, θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη- ένας ακόμη αποχαιρετισμός από τον επί 13 (και κάτι) χρόνια επικεφαλής του Οργανισμού, αυτή τη φορά στους επαγγελματίες της αγοράς που καλύπτουν τον ΟΤΕ. Όσο για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση των εσόδων (και ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά) αλλά συνολικά οριακή άνοδο της κερδοφορίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >