ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Το ΔΝΤ δεν βάζει στο «στόχαστρο» την Ελλάδα λένε οι αναλυτές – Γιατί να το κάνει άλλωστε; – Μπορεί να περιμένει μέχρι το 2032

Το βασικό συμπέρασμα από την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον είναι ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αναλυτών του ΔΝΤ, γιατί δεν είναι υποψήφιος «πελάτης» του ΔΝΤ.

Και για ποιο λόγο να είναι άλλωστε; Μέχρι το 2032 η χώρα δε χρειάζεται να πληρώνει τοκοχρεολύσια και τόκους.

Αντιθέτως είμαστε σίγουροι ότι μετά το 2032 ως διά μαγείας το ΔΝΤ θα ασχοληθεί πάλι με τη χώρα μας.

Αντιθέτως, όλοι ασχολούνται με τις οικονομικές δυσκολίες της Ιταλίας στην Ευρώπη και της Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μαύρη Ήπειρος αποτελεί πρόκληση για οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, αφενός γιατί διαθέτει άφθονους φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες, αφετέρου γιατί αναπτύσσεται με ταχύτητα αλλά ανισόρροπα, κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει κρίσεις και εντάσεις που τελικά θα καταστήσουν αναγκαία την παρέμβαση του ΔΝΤ.

Ακρίβεια και στην κατασκευή νέων κατοικιών: Aυξάνονται οι τιμές των υλικών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, με έτος βάσης 2021=100,0 και μήνα αναφοράς τον Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023 παρουσίασε αύξηση 5,6%, έναντι αύξησης 8,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2023 με το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όπως δημοσιεύτηκαν σήμερα. Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Απρίλιο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2024, παρουσίασε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2023. Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2023 – Απριλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2022 – Απριλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 6,4%, έναντι αύξησης 11,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Κτηματολόγιο τώρα κλείνει εκκρεμότητες του 2021

Μια εκκρεμότητα πολλών ετών κλείνει στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κτηματολογίου με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της… χρήσης 2021. Η μεγέθυνση του φορέα τα τελευταία χρόνια δημιούργησε πολλές «ασυμβατότητες» στα λογιστικά πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συμφωνία δεκάδων χιλιάδων λογιστικών εγγραφών και κατ’ επέκταση η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων. Με μεθοδική δουλειά της διοίκησης τα συστήματα αναβαθμίστηκαν, οι λογαριασμοί συμφωνήθηκαν, οι λογιστικές καταστάσεις οριστικοποιήθηκαν και επιτέλους σήμερα ψηφίζονται, με τους ορκωτούς λογιστές να βάζουν τη σφραγίδα τους χωρίς επιφυλάξεις. Σημειώστε πως η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων οδηγεί στην άμεση καταβολή υπέρ του Δημοσίου ποσού περίπου 10 εκατ. ευρώ από το προβλεπόμενο μέρισμα υπέρ του Υπουργείου Οικονομικών και των δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Οι Έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί και το έχουν ρίξει στα τυχερά παιχνίδια

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την αγορά τυχερών παιχνιδιών δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, με δεδομένο ότι τζίροι και κέρδη κινήθηκαν ελαφρά ανοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι Έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί και το έχουν ρίξει στα τυχερά παιχνίδια . Με βάση τα στοιχεία της Επιτροπής Παιγνίων, το GGR (καθαρά έσοδα προ εισφορών) της αγοράς αυξήθηκε κατά 6,3% και έφτασε στα 682 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός αναμορφωμένος τζίρος στο ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στα 3,89 δισ. ευρώ, έναντι 3,49 δισ. το ίδιο τρίμηνο πέρυσι (+11%). Το δεύτερο τρίμηνο όμως αναμένεται αρκετά καλύτερα, τουλάχιστον στοιχηματικά, αφού έχουμε μπροστά μας τελικούς στη Euroleague με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τελικούς Champions League, Europa League και τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη στο Conference League και μετά Euro στη Γερμανία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Όπου φύγει φύγει οι Ολλανδοί επενδυτές της MRP: Τους έδιωξε ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Oι Ολλανδοί επενδυτές παράτησαν την επένδυση που σχεδίαζαν να κάνουν στο παλιό κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο. Παρότι η MRP TAVROS AE, θυγατρική του ολλανδικού ομίλου MRP, είχε κηρυχθεί πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου, ο δήμος Ταύρου Μοσχάτου -στα όρια του οποίου βρίσκεται το κτίριο- είχε ταχθεί κατά της επένδυσης. Είναι ένα ακόμα δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται τις επενδύσεις στην Ελλάδα οι δήμοι... Και όταν λένε κατά, δεν έμεινε στα λόγια αλλά είχε προσφύγει στα δικαστήρια, είχε τροποποιήσει το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητο ώστε να μην επιτρέπονται κατοικίες και εμπορικές χρήσεις και γενικώς κινήθηκε με κάθε τρόπο για να εμποδίσει το project. Ο δήμος υποστήριζε ότι πρέπει να του εκχωρηθεί δωρεάν το ακίνητο και να γίνει κοινωφελής χώρος, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες δημοτικών υπηρεσιών και δημοτών, να διαμορφωθούν συνεργατικοί χώροι για νέους καλλιτέχνες, κ.λπ. Μεταξύ άλλων, είχε ειπωθεί να γίνει σε κάποια γωνιά και μουσείο Εθνικής Αντίστασης, γιατί ελέχθη πως το κτίριο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής για τη διοργάνωση συσσιτίων από το ΕΑΜ, αν και δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα “συσσίτια”. Όσοι, δε, επισήμαιναν πως όταν ζητάς ως χώρα επενδύσεις πρέπει να διασφαλίζεις πως αυτές θα γίνονται, χαρακτηρίστηκαν με ευκολία από τον δήμο καλοθελητές, υποτακτικοί, νεροκουβαλητές και άλλα τέτοια ανάλογα... Έτσι οι Ολλανδοί, που είναι πρακτικοί άνθρωποι, σκέφτηκαν «εδώ θα μπλέξουμε για καιρό» (όπως καλή ώρα οι Αμερικάνοι της NCH Capital στην Κασσιόπη) και ενημέρωσαν το ΤΑΙΠΕΔ πως εγκαταλείπουν το έργο. Έχασαν βέβαια τα λεφτά της εγγυητικής, αλλά κέρδισαν την ησυχία τους. Οι... πρώην επενδυτές εν τω μεταξύ δεν είναι κάποιοι περαστικοί που είδαν φως και μπήκαν. Η MRP Development ανήκει στην οικογένεια Meijer, μια από τις πλουσιότερες της χώρας, ενώ ο όμιλος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Ολλανδία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >