Σειρά από μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι δεσμεύτηκαν, ότι θα προγραμματίσουν την υλοποίηση τους.

-Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, αποφασίστηκε η διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας, μέσω ξεχωριστών συμφωνιών των δύο πλευρών με παρόχους, οι οποίοι θα συνδέονται με κόμβο που θα έχει βάση στην Ευρώπη.

-Συμφωνήθηκε επίσης η διασύνδεση ηλεκτρικών δικτύων, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί το 2015, για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

-Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης την αποναρκοθέτηση εννέα σημείων, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκονται τοποθετημένες νάρκες.

-Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ως κίνηση καλής θέλησης ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποφάσισε την επιστροφή πινάκων Ελληνοκύπριων καλλιτεχνών που βρίσκονται στα κατεχόμενα από το 1974 και αντιστοίχως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραδώσει οπτικοακουστικό υλικό Τουρκοκύπριων καλλιτεχνών πρό του 1974, από το αρχείο του ΡΙΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!