Γερμανία και Ολλανδία, φαίνεται πως είναι διστακτικές στη λήψη και επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία αναφορικά με τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ, παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος της Άγκυρας.

Αυτό μεταδίδει το sigmalive της Κύπρου, λέγοντας πως η Λευκωσία έχει ενδείξεις έλλειψης αλληλεγγύης από τις δύο συγκεκριμένες χώρες ενόψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, αναφορικά με την στάση που πρέπει να κρατήσει η Ε.Ε σε σχέση με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ, Χρίστος Χαραλάμπους, αντίβαρο στην στάση αυτών των χωρών φέρεται πως είναι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν κατά την διάρκεια της Συνόδου των 7 χωρών του Νότου (MED7) που διεξήχθη στην Μάλτα την Παρασκευή (14/6), έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα από τις ιδιωτικές και δημόσιες τοποθετήσεις του αναφορικά με την στάση που πρέπει να τηρήσει η Ε.Ε απέναντι στην παραβατικότητα και παρανομία της Τουρκίας.

Η Λευκωσία, παρά τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ως προς την ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων, που θα αποτρέψουν την Τουρκία να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, παρουσιάζεται αισιόδοξη, επενδύοντας στην στάση του Γάλλου Προέδρου.

Ο κ. Μακρόν, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περεταίρω μείωσης του κύρους της Ε.Ε και του ρόλου που διαδραματίζει.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τις διμερείς επαφές του με τους ηγέτες της Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας τους μετέφερε την ανάγκη όπως το ολιγότερο που πρέπει να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι να συμπεριλάβει στην κοινή δήλωση αναφορά για εξέταση πρακτικών μέτρων κατά της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!