Το ζώδιο του Οφιούχου, είναι το λιγότερο γνωστό και συχνά αναφέρεται ως το 13ο ζώδιο. Είναι πιθανό οι Βαβυλώνιοι να είχαν μία στήλη για τον Οφιούχο στο καθημερινό ωροσκόπιό τους, που ωστόσο χάθηκε μέσα στους αιώνες.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα της αστρικής μετατόπισης και την αναγέννηση του Οφιούχου δημιούργησαν αναταραχή στους φίλους της αστρολογίας. Κάποιοι έμειναν με το τατουάζ από το προηγούμενο ζώδιό τους, ενώ κάποιοι άλλοι εξέφρασαν ακόμη και υπαρξιακά ερωτήματα.

Για παράδειγμα, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Οφιούχου, με ποια ζώδια ταιριάζει;

Τελικά τι είναι ο Οφιούχος;

Ο Οφιούχος δεν είναι Ζώδιο, αλλά αστερισμός και δεν συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα του Τροπικού Ζωδιακού Κύκλου, το οποίο και χρησιμοποιούμε στην Δυτική αστρολογία.. Οι αστερισμοί είναι 88, από αυτούς είναι γνωστοί από την αρχαιότητα οι 48 και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Οφιούχος.

Ο Οφιούχος στην Μυθολογία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Οφιούχος συνδέεται με τον θεό – Θεραπευτή Ασκληπιό , που είναι ο γιος του Απόλλωνα και της Κορώνης. Όταν η Κορώνη κυοφορούσε το παιδί του Απόλλωνα, παντρεύτηκε έναν θνητό , έτσι και ο Απόλλωνας παρέδωσε το ζευγάρι στην Φωτιά. Πριν καεί η Κορώνη, ο Απόλλωνας, άρπαξε από την κοιλιά της τον γιο του τον Ασκληπιό, όπου και τον παρέδωσε στον Κένταυρο – Χείρωνα, έτσι διδάχθηκε την ιατρική τέχνη. Οι θεοί , θορυβήθηκαν από την ικανότητα του Ασκληπιού να θεραπεύει , έτσι ο Δίας κατακεραύνωσε τον Ασκληπιό , όταν αυτός πήγε να θεραπεύσει τον Ωρίωνα από το τσίμπημα του Σκορπιού.