Υλικά συνταγής

500γρ. φασόλια

3 ματσάκια σέσκουλα

3 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη

1 καρότο τριμμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1. Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το ζουμί τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε όλη τη συνταγή ΕΔΩ