Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

500γρ. αρακάς καθαρισμένος (φρέσκος ή κατεψυγμένος)

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

4 ντομάτες ώριμες και περασμένες σε μούλτι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα

1 λεμόνι (ο χυμός του)

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1.Σε πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι). Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ