ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πέτρος Γαϊτάνος: Κατέθεσε την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Μίλησε ακόμη για την οικογένεια και το μοναχισμό

Πέτρος Γαϊτάνος: Κατέθεσε την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο γνωστός καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος, που είναι συνδεδεμένος με τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και την περίοδο του Πάσχα, μίλησε για διάφορα θέματα.

Σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την εκκλησία.

«”Καίει” αυτή η κουβέντα. Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να σχολιάζω πράγματα που αφορούν τη σύγχρονη Εκκλησία. Σέβομαι τους Μητροπολίτες και όλους τους ανθρώπους που έχουν το Σχήμα της ιεροσύνης και του μοναχισμού. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους ιεράρχες μας να εκφραστούν και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του ερμηνείες και επιλογές» ανέφερε ο Πέτρος Γαϊτάνος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι στέκεται υπέρ της αγάπης και της συντροφικότητας:

«Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι, όπως κι αν είναι κι ό,τι κι αν είναι, μοιράζονται μια τρυφερότητα, μια αγάπη κι έναν έρωτα θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε με σεβασμό και απάθεια. Δεν μας αφορά. Από εκεί και πέρα όμως, όλα τα υπόλοιπα έχουν πάρα πολλή κουβέντα. Σκεφτείτε να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, οποιοσδήποτε από εμάς, να σε κυνηγούν χιλιάδες άνθρωποι και να σε δείχνουν, γιατί αγαπάς έναν άνθρωπο. Στέκομαι στην αγάπη, την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα».

Μάλιστα, ο γνωστής ερμηνευτής υποστήριξε ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η ερωτική διάθεση και ότι όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι: «Αυτό μπορεί να εξελιχθεί μετά, δηλαδή ο τρόπος αυτού του έρωτα οποιουδήποτε, μπορεί να εξελιχθεί, είτε ετεροφυλόφιλοι, είτε ομοφυλόφιλοι, με διάφορους τρόπους. Εμείς δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση. Θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα σε αυτό που ξεφεύγει είτε γιατί είναι πολύ επιθετικό και ακραίο είτε γιατί γίνεται πολύ προσβλητικό γύρω από τα κοινά ήθη και τις αξίες. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι στον έρωτα και στην αγάπη δεν πρέπει κανείς να παρεμβάλλεται. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι».

Για τη στάση της εκκλησίας ο ίδιος ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό ότι ο Χριστός και η Εκκλησία του θα είναι πάντα η ίδια. Άρα δεν μπορούμε να ζητούμε και να χαρακτηρίζουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα, για τον τρόπο που εκφράζεται η Εκκλησία, μέσα από τους κανόνες των Ευαγγελίων. Υπάρχουν κανόνες. Αυτά τα πράγματα όταν τα αποφασίζει η Εκκλησία είναι γιατί εκπορεύεται μέσα από τα λόγια των Πατέρων και ερμηνεύοντας τα λόγια των Γραφών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα δήλωσε ανάξιος να κάνει οικογένεια όπως και να ακολουθήσει τον μοναχισμό: «Έχω 4 ανιψάκια. Είναι ωραίο πράγμα η οικογένεια αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας μου και η ζωή μου όπως εξελίχθηκε για να το κάνω. Αισθάνομαι ότι δεν είμαι άξιος να κάνω τίποτα από αυτά γιατί είμαι λίγο καλομαθημένος ως καλλιτέχνης να εκφράζομαι όπως θέλω. Αυτό δυσκολεύομαι να το βάλω σε καλούπια όπως της οικογένειας ή του μοναχισμού. Θα ήθελα να το κάνω τίμια και επειδή δεν θα το κάνω τίμια, δεν θέλω να προδώσω ανθρώπους» σημείωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.