Υλικά συνταγής

500γρ. φάβα

4 κρεμμύδια

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1500ml. νερό

αλάτι

πιπέρι

για το πάντρεμα

2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

Μουλιάζουμε για 30 λεπτά τη φάβα σε κρύο νερό. Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε τη φάβα.

Σοτάρουμε, σε κατσαρόλα, τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη φάβα και το νερό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα, ανάλογα με το κατά πόσο βραστερή είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδω