Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)

νερό (5L για το βράσιμο)

50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ

1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

2 κ.γ. κάπαρη πλυμένη

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι (προαιρετικά)

½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη, την πάπρικα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ