Υλικά συνταγής

6 πιπεριές για γέμισμα

6 ντομάτες ώριμες

250γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 1 ½ κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά)

2 κονσέρβες τόνου σε νερό (τις μεγάλες)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 φλιτζ. χυμό ντομάτας

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

½ ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι. Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμετο κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδω!