Υπάρχουν κάποια φαγητά που παραμένουν κλασικά όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσα κι αν αλλάξουν στην τεχνολογία, τις πρώτες ύλες αλλά και το food styling. Δεν τα αλλάζεις! Ούτε το όνομα τους ούτε την συνταγή!

Μπορεί να ζούμε στην εποχή του Instagram, όπου όλο και πιο ευφάνταστα φαγητά κάνουν την εμφάνισή τους και ο κόσμος παραληρεί μόλις τα βλέπει, είναι όμως το ίδιο όταν τα δοκιμάζεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να παραγγείλεις σε ένα εστιατόριο μπριζόλα χοιρινή και να μην σου φέρουν τελικά μπριζόλα;

Κάτι τέτοιο αναρωτήθηκαν και οι χρήστες του ίντερνετ με την νέα συνταγή του γνωστού σεφ Άκη Πετρετζίκη: ομελέτα χωρίς αυγά ή αλλιώς vegan ομελέτα (γιατί ζούμε και στην εποχή του vegan).

Προχθές, λοιπόν, ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ έγραψε στο Twitter: «Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως γίνεται! Και σας έχω σούπερ συνταγή για να φτιάξετε! Vegan ομελέτα. Με ρεβιθάλευρο και ντομάτα, είτε είστε vegan είτε όχι… πρέπει να τη φτιάξετε!».

Τι ήταν να το γράψει αυτό; Το twitter πήρε φωτιά και τα σχόλια των χρηστών ξεκαρδιστικά.

https://twitter.com/HsAce/status/1051780124117483520

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για όσους πάντως θέλουν να την δοκιμάσουν, η συνταγή για την ομελέτα χωρίς αυγά είναι η εξής:

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
  • Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.