Το φρέσκο ψωμί είναι από τις νοστιμότερες γευστικές απολαύσεις. Πολύ διαμαρτύρονται ότι το ψωμί που αγοράζουν, μπαγιατεύει γρήγορα. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο φούρνο από τον οποίο αγοράζετε, αλλά και το αλεύρι από το οποίο φτιάχνεται. Δείτε μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να δώσετε διάρκεια στη φρεσκάδα του ψωμιού σας:

  • Υπολόγισε τις μερίδες ψωμιού που τρως συνήθως και το υπόλοιπο, αφού το κόψεις σε φέτες τοποθέτησε το στη κατάψυξη.
  • Τύλιξε το με λαδόκολλα και κράτησε το στο πιο ψυχρό μέρος της κουζίνας, μακρυά από τον ήλιο και ηλεκτρικές συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Έχει αποτέλεσμα για τουλάχιστον 3 ημέρες.
  • Χρησιμοποιήστε σακούλες τροφίμων, αφού αφαιρέσετε τον αέρα. Βάλτε τις φέτες στη κατάψυξη και αποψύξτε όποτε το χρειαστείτε.
  • Αγοράστε ψωμιέρα. Μπορεί να σας φαίνεται κάπως ντεμοντέ, αλλά προστατεύει το ψωμί από εξωτερικούς παράγοντες, όπως αέρα και εναλλαγές θερμοκρασίας.